9.-11.studenog 2018.

Autonomni kulturni centar u sklopu svog programa Attackova tvornica poziva vas na prijavu za Radionicu sitotiska. Radionica će se održati od 9.-11.studenog 2018. godine, i to 9.11. od 16.00 – 19.00 sati, a 10.i 11. studenoga od 14.00 do 17.00 sati. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijaviti se mozete ispunjavanjem upitnika na slijedećem linku: goo.gl/y7iDd9.
Broj polaznika/ca je ograničen!

Sitotisak je jedna od najstarijih tiskarskih tehnika koja se koristila još prije 5000 godina prije n.e. Danas je ova tehnika popularna jer omogućava tzv. „uradi sam“ pristup, pa se koristi pri tisku plakata, odjeće i različitih materijala u nekomercijalnoj modnoj industriji. Ova tehnika koristi se također i kao alternativna metoda samofinanciranja. Cilj ove radionice je upoznati polaznike/ice s tehnikom sitotiska i njezinim metodama, i na taj način im omogućiti osamostaljivanje i samofinanciranje. Namjera nam je radove s radionice izložiti na Ohoho festivalu i napraviti prodajnu izložbu na donacije u našoj galeriji. Polaznići će kroz radionicu proći sve faze potrebne da bi se dobio gotov proizvod. Faze radionice tako su podijeljene na sljedeće skupine:
• tehnička priprema – priprema opreme za tisak; priprema sita
• kreativna priprema – odabir i izrada motiva za tisak; digitalna obrada motiva za osvjetljavanje; odabir i priprema odgovarajućih boja i emulzija
• priprema za tisak – odabir materijala (tekstil, majice, torbe), odabir papira za tiskanje plakata i postera
• tisak – cijeli proces tiska s bojama i emulzijama do faze čišćenja sita
Voditelj radionice: Nikola Mijatović

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content