OTVORENJE: ČETVRTAK, 15.11.2018., 20:00
GALERIJA SIVA, MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB

Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvorenje izložbe Željka Beljana – Cartoon Core, u četvrtak 15. studenoga 2018. godine. Izložba je otvorena do 21. studenog, svaki dan, osim nedjelje od 17.00 – 20.00. sati.

Cartoon Core, projekt je koji je nastao kao vizualni identitet za grupu Crawander i koji je s vremenom nadišao funkciju plakata. Likovni koncept postava predstavljen je kroz naoko grube, vulgarne i groteskne ilustracije. Protagonisti ilustracija su prepoznatljivi likovi iz crtanih filmova smješteni u neočekivane situacije. Ilustracije svojom provokativnošću i groteskom šokiraju i zabavljaju. Radovi u ovom postavu predstavljaju razvoj Cartoon Corea, prvo kao pratećeg identiteta benda, a zatim kao samostalnih ilustracija koje teže daljnjoj nadogradnji.
komikaze.hr/issue_attachment/43-benjaminbeljan/

Željko Beljan rođen je 1984. u Vukovaru. Od 2016. studira na Odsjeku za animirani film i nove medije (OZAFIN ALU). Ilustracijom, stripom i izradom plakata bavi se od 2010. Prvu samostalnu izložbu imao je 2016. u Osijeku, a sudjelovao je i na skupnim izložbama Izložba za plakat (2012.), Antisalon (2014.), Street Art Expo (2014.), Poster Extravaganza (2015.), Dan D (2015.) i Beck’s Silent Experience + Secret Garden Exhibition (2016.). Autor brojnih plakata za klubove Močvara, KSET, Spunk, Vintage Industrial Bar, AKC Attack, medije Vizkulturu i Zarez te brojne druge umjetničke inicijative i bendove kojima je član ili suradnik.

Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Grada Zagreba, Zaklade “Kultura nova” i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.
attack.hr/galerija-siva/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content