13 I 14. STUDENOG 2020 u 18.00 

FILMSKI STUDIO MEDIKA (Pierottijeva 11)

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride u suradnji s Tjednom suvremenog plesa poziva Vas na izvedbu  predstave Koraljke Begović i Nastasje Štefanić – PROSTOR NI JA, u petak 13. i subotu 14.studenoga 2020.godine od 18.00 sati u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11. Ulaz na izvedbe  je besplatan, uz obaveznu rezervaciju na mail: 37TSPfestival@gmail.com

Motivacija za rad na interdisciplinarnom projektu Prostor ni ja proizašla je iz potrebe i želje za istraživanjem teme prostora u suvremenoj plesnoj praksi. Na koji način specifična obilježja (i zakonitosti) određenog/ih prostora uvjetuju kretanje tijela? Kako tijelo reagira, djeluje i ponaša se u različitim vrstama okoliša?
Pitanje prostora u plesu nije samo pitanje jednog konkretnog istraživačkog procesa i načina stvaranja specifičnog plesnog vokabulara. Pitanje prostora u plesu postaje politično pitanje.
Koliko je ples kazališna umjetnost i što sve utječe na plesnu poetiku uslijed stvaranja materijala u specifičnom prirodnom ili urbanom okruženju? Na koji način se ples kao kazališna umjetnost mijenja unutar odluke izmještanja prostora, odnosno korištenjem drugog, ne-kazališnog prostora? Ti drugi odnosno drugačiji prostori postaju takozvanim privremenim autonomnim zonama u kojima informacija postaje ključna alatka koja čini rez s formalnim oblicima i brojnim pokušajima trajnosti koje strukturirani sustav nameće.

Koreografija i izvedba: Koraljka Begović i Nastasja Štefanić
Video i montaža: Matija Kralj
Zvuk: Nastasja Štefanić
Dramaturgija: Nikolina Rafaj
Kostimografija: Dalibor Šakić
Produkcija: Koraljka Begović
Fotografija: Matija Kralj
Projekt je realiziran u suradnji Udruge plesnih umjetnika Hrvatske i Galerije KAMBA,
a financijski je podržan sredstvima Ministarstva Kulture RH.

Izvedbe se održavaju u suradnji Tjedna suvremenog plesa i SubScene.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa.
Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim autonomnim, ne-institucionalnim i tržišno neopterećenim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika/ca i umjetničkih skupina.

VAŽNO!
Sukladno preporukama i odlukama stožera za civilnu zaštitu molimo vas na odgovorno ponašanje i pridržavanje mjera. Izvedba je u zatvorenom prostoru, stoga su maske obavezne, ukoliko nemate masku mi ćemo vam je pokloniti. Ukoliko imate simptome i povišenu temperaturu, predlažemo da ostanete kod kuće, dok na samom događaju vas MOLIMO za održavanje distance i korištenje dezinficijensa.
Molimo vas da dođete na vrijeme te osigurate svoje mjesto čiji će broj zbog navedenih mjera biti ograničen.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content