U kontekstu radarskih mjerača razine, “krivulja odjeka” je grafički prikaz signala koji prima radarska antena u interakciji s površinom mjerenog medija. U zajedničkom društveno-političkom i kulturnom kontekstu partnerskih organizacija, simbolizira čin obraćanja pozornosti i promišljanja aktualnih tema koje se tiču našeg postojanja. Na koje načine umjetnici svojom umjetnošću prenose poruke od društvenog značaja? Kako komuniciraju međusobno i s publikom? Kako koriste povratne informacije za daljnje oblikovanje svojih umjetničkih praksi?

Pozivamo mlade umjetnike, do 30 godina starosti, koji djeluju u 3 grada – Novi Sad, Zagreb i Skopje da istraže i otvore rasprave o potencijalu umjetničke prakse kao relevantnog načina komunikacije u suvremenom društvu.

Projekt ECHO CURVE uključuje tri suradničke organizacije – Udrugu umjetnika “Projekt EXP” (Novi Sad), Udrugu za umjetnička istraživanja i kustoske prakse “Press to Exit Project Space” (Skoplje) i ACC “Attack” (Zagreb). Podržava ga švicarska vlada kroz projekt „Kultura za demokraciju“ koji provodi Zaklada Heartefact.

Projektne aktivnosti odvijat će se od svibnja do studenog 2024., uključujući online sastanke s mentorom i kustosima, kao i dva posjeta Zagrebu i Skoplju, tijekom kojih se očekuje razvoj ideja od koncepta do realizacije za završnu izložbu u Novom Sadu. Osigurani su svi troškovi putovanja i smještaja, kao i kotizacija za sudionike.

Potičemo prijave koje uključuju istraživački pristup u umjetničkom procesu, nove medijske prakse, eksperimentiranje, audio-vizualna djela, instalacije, performanse i slične forme. Radovi moraju biti sklopivi i lako prenosivi za transport do Novog Sada, gdje će se izložba održati.

Za prijavu posjetite poveznicu OVDJE! . Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem maila – exp.projekat@gmail.com.

Rok je 30. travnja.

Radujemo se vašim prijavama!

@heartefact_

 

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content