English
Ponedjeljak, 2.7.2018., 20:00h
Filmski studio, AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb
(Ulaz – slobodan i besplatan)

Tijekom rezidencije umjetnice se podliježu konstantnom promatranju i preispitivanju pregovora postavljanja tijela u društvene prostore između javnih i privatnih, unutarnjih i izvanjskih sfera. Fokus ovoga izvedbenog istraživačkog projekta razni su aspekti žudnje i razotkrivanja, bazirani na obfuskaciji i video nadzoru.

Pri djelovanju u javnom prostoru, političkom diskursu te prisutnosti na internetu – suočeni smo s paradoksom skrivanja i prikrivanja, dok simultano koristimo sve mogućnosti razotkrivanja i izlaganja.

Ti znakovi snažno su kodificirani, a kako bi mogli pristupiti svojemu “plijenu”. Egzibicionist svoj kaput drži zatvorenim, sve dok radi duboke žudnje nije primoran napustiti svoje skrovište. Krinka, naočale, nezadovoljan glas i sinonimi pod kojima se predstavljamo kao vjerodostojna jedinka u digitalnoj mreži – tehnike su svakodnevnog života, koje se koriste nesvjesno, a kako bismo prikrili nešto što sebstvo više ne želi predstavljati.

Istraživanje / izvedba: Stephanie Felber i Luise Lochmann
Produkcija: SubScena

Stephanie Felber — Rođena u Münchenu, djeluje u presjeku vizualnih i izvedbenih umjetnosti. Njena djela predstavljena su u Münchenu, Španski Borci Kulturni Centar, (JSKD) Javni sklad RS za kulturne dejavnosti i Festival ŽIVA Ljubljana, Quartier am Hafen Cologne, Mediteranski Plesni Center Svetvincenat, Shawbrook Ireland, Museum der bildenden Künste Leipzig, Dock11 Berlin, 19. MEĐUNARODNI FESTIVAL FAKI Zagreb. Redovito je nagrađivana podrškom kulturnog odjela Münchena, Goethe Instituta, Bavarske nacionalne udruge za suvremeni ples (BLZT), sredstvima Bavarskog nacionalnog ministarstva obrazovanja, kulture, znanosti i umjetnosti, te Kunstsalonstiftung Quartier am Hafen Cologne.
Kao izvedbena umjetnica radila je s Tinom Seghalom, Susanne Linke, Chrisom Zieglerom, Tedom Stofferom, Lisom Nelson, Nigelom Charnocom, Benoîtom Lachambreom, i raznim minhenskim koreografima, kao i sound art umjetnicima Allardom van Hoornom, redateljicom Tommom Galonskom i Alexeijem Sagererom.
stephanie-felber.de/

Luise Lochmann — diplomirala ples 2014. u Münchenu, gdje živi i radi kao slobodna plesna umjetnica, učiteljica plesa i koreografkinja. 2016. angažirana je od strane Strado Compagnia Danza u Ulmu, te D4Dance Germany Company u Münchenu. Krajem 2016. započinje suradnju u duetu, povodom koje postaje rezidenticom Tanztendenz München, i kreira “Enthüllung” (čiji fragmenti su prikazani na Hier = Jezt festivalu plesa u Münchenu. U lipnju/srpnju 2017. Luise radi na projektu plesnog filma sa Stephanie Felber, koji je podržan od strane Grada Münchena.

//

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada “Kultura Nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.
attack.hr/subscena/
cirkorama.org/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content