Tu/bez
Prezentacija izvedbenog umjetničkog istraživanja
DZIU, AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb
29.6.2018. (petak) u 20:00h

Istraživačkim radom, upisanim u domenu suvremenog cirkusa, zadatak grupe je pronaći mogućnosti iskorištavanja poluproizvoda za prikazivanje vlastitih stanja, emocija i ekspresija – plesom, fizičkim teatrom, manipulacijom objektima, glazbom i multimedijom.
Umjetnici, zatvoreni u prostor ispunjen cijevima raznih veličina, oblika i čvrstoće – svi dijele isti problem – nedostatak jednog od alata za vlastito izražavanje. Svatko od njih ima svoj pogled na iskoristivost cijevi kao materijala (a ostatka građevnih jedinica nekih gotovih proizvoda), i svatko od umjetnika ga istražuje kroz svoju granu umjetnosti, ne isključujući i ostale pravce s kojima se kroz istraživanje susreće.
Muzičar bez instrumenta, plesačica bez glazbe, žongler bez rekvizita, grafičar… – tu, bez.
Oslikavajući generaciju koja je u vječnom kaskanju za zapadom – ljudi s naših prostora od ničeg stvaraju nešto snagom volje i nepokolebljivom potrebom izražavanja.
Umjetnici smo, snaći ćemo se…

Izvode:
– Matija Vuletić
– Tibor Grujić
– Ana Škarić
– Tatjana Vuletić
– Ana-Marija Unković
– Aleksandar Đikić
– Vladimira Šančić

Koncept: Cirkultura
Produkcija: SubScena

Cirkultura je cirkuska udruga s ciljem promocije cirkuske umjetnosti kroz predstave, performanse, organizaciju festivala i edukativne programe.
udrugarazbibriga.weebly.com/
fb.com/Cirkultura/

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar Akc Medika, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada “Kultura Nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.
attack.hr/subscena/
cirkorama.org/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content