Sub – 23.6.2018
Živimo u opasnim vremenima – naše najdublje tajne, privatni dogovori i planovi lako završavaju u rukama protivnika kao što su slobodni mediji, koji iz tih podataka mogu izvući razne zaključke. No, internet je mjesto za sve, pa su ljudi koji na internetu i žive, u strahu od znatiželjnih očiju trećih stranaka, za to izmislili lijek, koji su nazvali “enkripcijom”. Korištenjem otvorenih i slobodnih alata svoju komunikaciju možemo zaštititi od neumornih rivala te izbjeći neugodnosti kao što su neugodni medijski napisi ili ostavke. Hacklab01 je tu da vam, kao i uvijek, približi znanje stečeno na internetu. Zato pozivamo sve da u ugodnoj atmosferi s nama provedu jedno subotnje poslijepodne te nauče kako zaštititi svoju komunikaciju i nastaviti živjeti lagodnim životom kakav svi zaslužujemo.

CryptoParty je decentralizirana, globalna inicijativa koja širu publiku upoznaje s osnovnim kriptografskim alatima kao što su public key encryption (PGP/GPG), OTR (Off The Record messaging), anonimnim mrežama I2P i Tor te Tales live operativnim sustavom.

Ciljana publika: ministrice i ministri, novinari i novinarke, saborski i skupštinski zastupnici i zastupnice, aktivisti i aktivistice, javni namještenici i namještenice, te ostala zainteresirana šira javnost.

Sudjelovanje je slobodno!

Preporučljivo je korištenje vlastitog prijenosnog računala.

Gdje?

hacklab01, AKC Attack, Pierottijeva 11, Zagreb

Kada?

Subota, 23.6.2018. 15:00

Na radionicu se nije potrebno prijavljivati

Hacklab01 je projekt AKC Attack te je financijski podržan od strane Ministarstva kulture RH, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, te Zaklade Kultura nova.