Sub – 23.6.2018
Živimo u opasnim vremenima – naše najdublje tajne, privatni dogovori i planovi lako završavaju u rukama protivnika kao što su slobodni mediji, koji iz tih podataka mogu izvući razne zaključke. No, internet je mjesto za sve, pa su ljudi koji na internetu i žive, u strahu od znatiželjnih očiju trećih stranaka, za to izmislili lijek, koji su nazvali “enkripcijom”. Korištenjem otvorenih i slobodnih alata svoju komunikaciju možemo zaštititi od neumornih rivala te izbjeći neugodnosti kao što su neugodni medijski napisi ili ostavke. Hacklab01 je tu da vam, kao i uvijek, približi znanje stečeno na internetu. Zato pozivamo sve da u ugodnoj atmosferi s nama provedu jedno subotnje poslijepodne te nauče kako zaštititi svoju komunikaciju i nastaviti živjeti lagodnim životom kakav svi zaslužujemo.

CryptoParty je decentralizirana, globalna inicijativa koja širu publiku upoznaje s osnovnim kriptografskim alatima kao što su public key encryption (PGP/GPG), OTR (Off The Record messaging), anonimnim mrežama I2P i Tor te Tales live operativnim sustavom.

Ciljana publika: ministrice i ministri, novinari i novinarke, saborski i skupštinski zastupnici i zastupnice, aktivisti i aktivistice, javni namještenici i namještenice, te ostala zainteresirana šira javnost.

Sudjelovanje je slobodno!

Preporučljivo je korištenje vlastitog prijenosnog računala.

Gdje?

hacklab01, AKC Attack, Pierottijeva 11, Zagreb

Kada?

Subota, 23.6.2018. 15:00

Na radionicu se nije potrebno prijavljivati

Hacklab01 je projekt AKC Attack te je financijski podržan od strane Ministarstva kulture RH, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, te Zaklade Kultura nova.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content