English
Pozivamo Vas na plesni performans “Black and White”, koji nastaje kao rezultat suradnje umjetnika Tanje Puklek (RH), Sifisa Selemea (RSA) i Filipa Borellija (RH), u okviru jednomjesečnog rezidencijalnog umjetničkog istraživanja u programu SubScene.
Izvedba se odvija u Dvorani za izvedbene umjetnosti, AKC Medika, u ponedjeljak 9. srpnja 2018., s početkom u 20:00h.
(Ulaz – slobodan i besplatan!)

BLACK AND WHITE
Ponedjeljak, 9.7.2018., 20:00h
DZIU, AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb
Autori: Filip Borelli, Tanja Puklek and Sifiso Seleme
Produkcija: SubScena

Multimedijalna plesna predstava “Black and White” istražuje kontrast kao temelj kulturoloških, socioloških, političkih, fizičkih i metafizičkih kohabitacija dviju polarnosti. Predstava povezuje dvije kulture koje su jedna drugoj egzotične, te upućuje na osvještavanje njihovih odnosa ili različitosti. Izlažući se drugim kulturama, osvježavamo svoj način života, ali i cijenimo svoje manire i običaje više nego prije.

Filip Borelli
Filip Borelli (rođen 23.12.1984.) je hrvatski autor koji se bavi istraživanjem interakcije između svjetlosti, zvuka, pokreta i glazbe. Student je Novih medija na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu gdje je također završio Ekonomski fakultet. Sudjelovao je na brojnim izložbama i festivalima u hrvatskoj i inozemstvu među kojima se izdvaja Touch Me festival 2017. pod pokroviteljstvom instituta CERN.

Tanja Puklek
Po završetku studija (završila diplomski sveučilišni studij Matematičke statistike na PMF-u u Zagrebu) počinje se baviti šivanjem, suvremenim plesom, žongliranjem, partnerskom akrobatikom i jogom.
Kao autor, koautor, izvođač i kostimograf do sada je sudjelovala u nekoliko suvremeno cirkuskih i plesnih performansa izvođenima na raznim festivalima i događajima diljem Hrvatske. Nastupala je u vatrenim performansima na uličnim i srednjovjekovnim festivalima. Također, u kolaboraciji s još 14 hrvatskih izvedbenih umjetnika predstavila je Hrvatsku na najvećem afričkom karnevalu koji se održava u Calabaru u Nigeriji.

Sifiso Seleme
Odrastao je u Meadowlandsu, Soweto u multikulturalnoj obitelji pripadnika naroda Zulu, Tswana, Swati i Pedi. Sifiso Seleme radio je pod mentorstvom visoko priznatog pokojnog južnoafričkog koreografa Mxolisi George Khumalo, te je surađivao sa umjetnicima kao što su Sello Pesa i Carlos Pez. Trenutno vodi program pod nazivom “Politics of this country are like fish & chips” baveći se aktualnim južnoafričkim problemima putem javnih izvedbi. Također, u svojim fotografskim djelima bavi se sociološkim problemima u razdoblju nakon apartheida u Južnoj Africi. Posebnu pozornost pridaje razlikama u svakodnevicama između Johannesburga i Soweta te mogućnostima koje (ne) pružaju.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada “Kultura Nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.
attack.hr/subscena/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content