ATTACKOVA HIBRIDNA ZAJEDNICA:
RADIONICA PLESA I POKRETA ZA UMIROVLJENIKE I UMIROVLJENICE – ZLATNI PLES
MO DUGAVE, UL.SV MATEJA 93

Novi ciklus Attackove hibridne zajednice uvodi novosti, ovaj puta posvetili smo programe i našim umirovljenicima i umirovljenicama.
Prva u nizu je radionica plesa i pokreta koja će se u prosincu održati u 2 termina – 4. i 18. prosinca od 10.00 u prostorima MO Dugave, Ul. Sv Mateja 93.

Pozivamo vas da se prijavite na radionicu, ispunjavanjem upitnika na poveznici: rb.gy/4xbhag, zaključno s 3.12. u 12.00
Sudjelovanje na radionici je besplatno.
Radionica se provodi u partnerstvu s Centrom za primjenu integriranog znanja ANZIP.

Radionice plesa i pokreta „Zlatni ples“ namijenjene su osobama treće životne dobi. Radionice su zamišljene u obliku aktivnosti plesa i pokreta koje se prilagođavaju polaznicima/cama u trajanju od 120 minuta. Tijek sata raspodijeljen je u četiri dijela. U prvom dijelu polaznici/ce vježbama snage i fleksibilnosti zagrijavaju i razgibavaju tijelo prema vlastitim mogućnostima uz stručno vodstvo. Drugi dio sata uključuje plesne improvizacije na glazbu koju zajednički odabiru polaznici i voditeljica. Treći dio sata je namijenjen za plesnu sekvencu, koja nastaje spajanjem elemenata proizašlim iz plesnih improvizacija te izvedbu po grupama. U zadnjem dijelu sata polaznici se opuštaju kroz razne tehnike opuštanja kroz pokret, dah i glas.
Voditeljica radionice je Nikica Vilčić
Nikica Viličić bavi se plesom i tijelom od djetinjstva. U predškolskoj dobi pohađa Školu za ritmiku i balet, a tijekom osnovne škole trenira sportsku gimnastiku. Tijekom srednjoškolskog obrazovanja postaje član Studentskog eksperimentalnog kazališta (SEK) i sudjeluje u sedam plesnih predstava koreografkinje Mile Rackov te upisuje srednju Funkcionalnu glazbenu školu. Od tada nastavlja sudjelovati u plesnim i kazališnim projektima, kao izvođač, autor i koautor. Edukaciju iz klasičnog baleta i suvremenih plesnih tehnika stekla je pohađajući brojne programe, seminare te radionice kod domaćih i stranih pedagoga (Guy Perkov, Silva Muradori Perkov, Selma Banich, Ana Mrak, Juan Carlos Garaia de Esnaiol, Keren Levi i drugi). Polje njenih interesa širi se na lutkarstvo, glumu, dramski izričaj, rad s glasom, plesne i dramske improvizacije.
____________________________________________
Program Attackova hibridna zajednica nastao je kao rezultat suradnje AKC – a, s pojedinim članovima zajednice u Dugavama, koji se kroz godine trude oživjeti društvene i kulturne programe u tom naselju.
Opći cilj projekta je omogućiti kulturne sadržaje u dijelovima grada koji su do sada isključeni iz trendova realizacije kulturnih dešavanja
Projekt se provodi kroz program Kultura u zajednici, kojeg financira Grad Zagreb, u partnerstvu s MO Dugave, Teatrom Puna kuća, Centrom za primjenu integriranog znanja ANZIP
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content