ATTACKOVA HIBRIDNA ZAJEDNICA
TEATAR PUNA KUĆA – BAJKE NARODA KOJI ŽIVE U HRVATSKOJ: BIBERČE (SRPSKA NARODNA BAJKA)
RADIONICA PRIPOVIJEDANJA I DRAMSKOG IZRIČAJA
SUBOTA 02.12.2023. U 11.00
MO DUGAVE, UL SV.MATEJA 93

Attackova hibridna zajednica u partnerstvu s Teatrom Puna kuća otvara ciklus radionica bajki naroda koji žive u Hrvatskoj. Radionica će se održati 02.11. 2023. u 11.00 u prostoru Mjesnog odbora Dugave, Ulica Sv. Mateja 93.
Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz obaveznu prijavu na sljedećoj poveznici ovdje! Prijave se primaju do 30.11. u 15.00 sati.
Radionice su namijenjene djeci uzrasta 7 – 10 god

Prva radionica u ciklusu biti će posvećena srpskoj narodnoj Bajci – Biberče. Glumica Svetlana Patafta priča djeci priču i nakon toga slijedi razgovor, analiza likova, događaja i rad u grupama. Kroz dramske tehnike i likovni izričaj djeca uz mentorstvo glumice pripremaju i izvode neke od dijelova priče ili cijelu priču, ovisno o broju djece i njihove dobi.

Kroz ovaj ciklus radionica želimo učiti djecu interkulturalnosti, upoznajući ih prvenstveno s nacionalnim manjinama i narodima koji žive u Hrvatskoj. Uči se o različitostima, razvija se tolerancija prema drugačijima, no razvija se i vještina pripovijedanja, kazališne i likovne tehnike i vježba se javni nastup.

Voditeljica: Svetlana Patafta, akademska glumica, redateljica i dramska pedagoginja. Bavi se kazalištem i dramskom pedagogijom za djecu i mlade. U svom umjetničkom i pedagoškom radu u komunikaciji je s djecom i mladima različitih psihofizičkih i kognitivnih sposobnosti. Osnivačica je Teatra PUNA KUĆA gdje potpisuje umjetničko oblikovanje programa i radi kao redateljica, glumica i producentica. Dramskom pedagogijom se bavi od 2002. godine. Voditeljica je DRAMSKOG STUDIJA ZA OSNOVNOŠKOLCE Teatar Puna kuća i autorica je različitih kreativnih radionica za djecu, mlade i obitelj. Vodi edukaciju za pedagoge, odgajatelje i nastavnike „Dramska pedagogija u radu s djecom“ Članica je HZSU (Hrvatska zajednica samostalnih umjetnika) i HDDU (Hrvatsko društvo dramskih umjetnika).

____________________________________________

Program Attackova hibridna zajednica nastao je kao rezultat suradnje AKC – a, s pojedinim članovima zajednice u Dugavama, koji se kroz godine trude oživjeti društvene i kulturne programe u tom naselju. Tako smo u zadnjih par godina (izuzev pandemijskih) realizirali radionice i programe za djecu na otvorenom (prostor u blizini knjižnice Dugave), u prostoru MO Dugave ili u osnovnoj školi u Dugavama. Program sadrži niz kreativnih radionica od izvedbenih umjetnosti, audiovizualnih, novo cirkuskih do multimedijalnih, literarnih i vizualnih. Osim radionica, program sadrži i predstave za djecu koje su osmislili umjetnici/e važni za razvoj novocirkuske izvedbene umjetnosti u Hrvatskoj. Programi su namijenjeni djeci osnovnoškolskog uzrasta, ali i mladima u srednjoj školi.
Opći cilj projekta je omogućiti kulturne sadržaje u dijelovima grada koji su do sada isključeni iz trendova realizacije kulturnih dešavanja
Projekt se provodi kroz program Kultura u zajednici, kojeg financira Grad Zagreb, u partnerstvu s MO Dugave, Teatrom Puna kuća, Centrom za primjenu integriranog znanja ANZIP

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content