10.-13.06.2021.
Autonomni kulturni centar poziva vas na prijave za radionice Urbane hortikulture koje će se održati u 4 termina od 10. do 13.lipnja u dvorištu Medike. Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijaviti se možete ispunjavanjem upitnika na sljedećoj poveznici bit.ly/34fC96X , zaključno sa 7. lipnjem 2021.

Ovaj događaj je dio kampanje Svijet u Zagrebu, Zagreb svijetu u koji smo uključeni kao članica Platforme Upgrade

O RADIONICI
Nakon održane početne radionice početkom jeseni 2020. slijedi još jedan nastavak gdje ćemo uz vašu pomoć i interes oblikovati i urediti vanjski prostor Attack-a u sklopu četverodnevne radionice.
Cilj radionice je upoznavanje sa živim materijalima i njihova implementacija u dvorište kao nove živuće elemente koji će ozeleniti i uljepšati boravak na otvorenom. Koristit ćemo biljne vrste koje inače vole rasti u urbanim prostorima i biljke koje ne traže puno održavanja.
Na radionici osim upoznavanja biljnih vrsta i njihovih navika rasta i održavanja, radimo na idejnim rješenjima gdje ih postaviti u prostoru kako bi postigli zelene oaze; fasade, kutevi ili točke u prostoru. Uz sami biljni odabir proći ćemo osnove oblikovanja i dizajna sa mogućnostima prostora i njihove funkcionalnosti.
Uz smještaj, potrebno je i voditi računa o mikroklimatskim uvjetima poput svjetla ili sjene, vode i supstrata radi njihovog samostalnog rasta i razvoja.
Radionica se razvija u dvije etape, u prvoj se upoznajemo sa vanjskim prostorom gdje bilježimo najpogodnija mjesta i ideje za postavljanje i sadnju te koje ćemo biljne vrste zasaditi na tim prostorima.
Zadnja faza je nabava materijala, potražnja biljnih vrsta i sadnica te finalno postavljanje i sadnja odnosno presađivanje odabranog materijala.

Radionica se održava u četiri termina:
1. Uvodno predavanje, planiranje i dogovor sa polaznicima
2. Upoznavanje sa materijalima i izrada idejnih rješenja
3. Nabava materijala, montaža i finalni smještaj (termin u dogovoru s polaznicima)
4. Presađivanje i sadnja biljnog materijala; završni radovi (termin u dogovoru s polaznicima)

Napomena: Radionica je osmišljena da se u četiri dana intenzivnog rada prođu svi planirani zadaci i dođe do finalne produkcije tako da se mole svi zainteresirani prijave u slučaju da mogu prisustvovati svim danima radionice.
Voditeljica: Barda Vitja

www.attack.hr
www.instagram.com/akc.attack

******************************************************
VAŽNO!
Događaj se održava na otvorenom, u dvorištu Medike. Ipak Vas molimo da se pridžavate osnovnih mjera fizičke distance, preporučamo nošenje maski ukoliko ste u bliskom kontaktu i koristite naše dezinficijense!
Hvala na razumijevanju.
—————————-

Radionica urbane hortikulture dio je Programa Autonomnog kulturnog centra, financijski je podržana od Ministarstva kulture i medija republike Hrvatske, Grada Zagreba – gradskog ureda za kulturu, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva

 

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content