SUBOTA 05.06.2021 OD 11.sati
TERERASA KLUBA MOČVARA

Autonomni kulturni centar Attack i Kazalište sjena Trpistih pozivaju vas na prijavu za radionicu kazališta sjena koju provodimo kroj program Male kulturne scene za djecu. Radionica će se održati 05. Lipnja od 11 sati na terasi kluba Močvara, Trnjanski nasip bb. Radionice su besplatne, a prijaviti svoje dijete možete na mail: kazaliste.tripstih@gmail.com zaključno s 3.lipnjem
Radionice Male kulturne scene za djecu namijenjene su djeci uzrasta od 5 – 11 godina
S nestrpljenjem smo čekali popuštanje mjera da možemo ponovno uživati zajedno u kreativnom radu, a pri tome nešto i naučiti. Na prvoj ovogodišnjoj radionici djeca će moći naučiti nešto više o kazalištu sjena i principu rada u ovoj drevnoj istočnjačkoj vještini. Stvarati će se sjene uz pomoć kojih se na specifičan način gradi priča. Kako bismo što više obogatili čaroliju priče, izrađivati ćemo lutkice, scenografiju i pokretni ekran unutra kojeg se naša predstava odigrava.
Svi materijali potrebni za sudjelovanje na radionici osigurani su od strane organizacije, stoga djeca trebaju samo doći i prepustiti se svojoj mašti.

Ovaj događaj je dio kampanje Svijet u Zagrebu, Zagreb svijetu u koji smo uključeni kao članica Platforme Upgrade

www.facebook.com/events/3883229135087623

www.facebook.com/platformaupgrade

www.platformaupgrade.com/vijesti/kampanja-svijet-u-zagrebu-zagreb-svijetu/

attack.hr/

TRIPSTIH
Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013, godine, nastala je kazališna skupina Trpistih.Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene, Tripstih), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene, Crveni nosovi, Tripstih), Antonela Klemenčić (Ikako Nikako, Skaska, Tripstih)
Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije i ostale izvore svjetla. Tripstih je kazalište sjena za djecu i odrasle. Održavamo radionice dramskog, kreativnog i lutkarskog karaktera.. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz multimedijalnih projekata,neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija . Autor je i organizator Festivala Grafoskopa.

****************************************************
Radionica se provodi kroz Program Autonomnog kulturnog centra, koji je financijski podržan od Ministarstva kulture i medija republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content