CB2 (HR/RS ): Periferijanci part 2 ili Sve Što Ste Nikad Željeli Znati
Prezentacija rada u nastajanju
Petak 28.05. 2021. u 19:00
Mjesto: cirkuski šator CirkoBalkane u dvorištu Pogona Jedinstvo
Dob: 5+
Ulaznica: 30 kn
Kupovina ulaznica na:
www.entrio.hr/…/cirkobalkana-9-subscena-cb2…
Nakon bezuspješne premijere prvog dijela Periferijanaca, na pomolu je još bezuspješniji pokušaj stvaranja drugog!
Periferija periferije!
Čista reciklaža…
Periferijanci part 2 ili Sve Što Ste Nikad Željeli Znati projekt je suvremenog cirkusa koji nastaje iz dugogodišnjeg procesa istraživanja manipulacije objektima i međusobnih odnosa kroz prizmu tehnike teatarskog klauna, suptilnu dozu crnog humora i samokritike. Umjetnici svoj glavni fokus stavljaju na istraživanje njima nove tehnike manipulacije objektima tzv. reketiranje (objekata i subjekata), kojom se žele osvrnuti na sociološki fenomen pripadnosti jednom pravcu umjetnosti. Drugorazredne, manje važne, sporedne, nebitne, zanemarene umjetnosti manipulacije,
umjetnosti žongliranja;
umjetnosti življenja;
umjetnosti preživljavanja!
Ja i on, on i Ja u dvoboju, pakosti, uspjehu i banani.
Ma gurnimo sve pod tepih i prebacimo lopticu u tuđe dvoriše, ionako nas nitko ne zna!
Autori i izvođači: Domagoj Šoić i Milan Manić
Produkcija: CirkoBalkana
CB2 nastaje kao plod dugogodišnje suradnje dvojice vrsnih svestranih regionalnih cirkuskih umjetnika Milana Manića i Domagoja Šoića koji dijele zajedničku strast prema manipulaciji objektima. Suradnja se razvijala radom na nizu umjetničkih projekata CirkoBalkana kolektiva od 2013. , da bi se konačno, u 2021. uobličila u duo pod nazivom CB2.
Kao dio CirkoBalkana kolektiva dobitnici su nagrade za najinovativniju cabaretsku predstavu na festivalu XII Gumbekovi dani s predstavom CirkoBalkana Kaos Kabare.
DOMAGOJ ŠOIĆ
Od svoje 22 godine razvija cirkuske tehnike: žongliranjem, vožnjom monocikla i monocikla žirafe I Klaunom.
Živio je dvije godine u Barceloni i u tom periodu intenzivno trenira žongliranje i manipulaciju objektima s raznim cirkuskim grupama i pojedincima u tamošnjim cirkuskim centrima.
Svoje izvedbene vještine usavršava na radionicama poznatih majstora žongliranja, suvremenog plesa, improvizacije, scenskog nastupa i pokreta, manipulacija objektima, butoh plesa I Klauna kao što su:Alan Blim, Marco Paoletti, Stefan Sing, Juan Gomez -Goma, Miguel Mandalasol, Johan Swarthvager,Salvatore Frasca, Miguel Gigosos Ronda, Lee Delong
Osim kao izvođač, djeluje i kao cirkuski pedagog, dizajner svjetla i umjetnički savjetnik na projektima regionalnih cirkuskih umjetnika i nezavisnih kazališnih produkcija i voditelj tehnike na CirkoBalkana festivalu.
MILAN MANIĆ
Neformalno obrazovanje na polju suvremenog cirkusa stiče kroz radionice i masterclassove renomiranih cirkuskih, plesnih i teatarskih pedagoga širom Europe.
Od 2006. godine do danas, kao cirkuski umjetnik nastupa kako u nezavisnim domaćim tako i međunarodnim produkcijama, kao i u predstavama Narodnog pozorišta u Beogradu, Pozorišta Boško Buha, Malog pozorišta Duško Radović i Bitef teatra. U svom petnaestogodišnjem radu ima šesnaest realiziranih umjetničkih projekata.
2013. godine postaje član europske mreže za neformalno obrazovanje – Drums for peace i radi kao cirkuski pedagog na projektima koji se bave cirkuskom pedagogijom za djecu i mlade u više europskih zemalja.
Jedan od osnivača udruge za razvoj savremenog cirkusa Cirkusfera i umjetnički direktor CirkoBalkana festivala u Beogradu.
Rezidencija i izvedba realizirane su u partnerstvu Subscene i Cirkobalkana festivala.
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju.
Program Subscena financijski su omogućili Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.
www.facebook.com/subscena
attack.hr/subscena/
CirkoBalkana 9 festival je financijski je podržan od strane Gradskog ureda za kulturu Grada Zagreba, Teatroskopa – regionalni program za izvedbene umjetnosti u JI Europi, Kreativne Europe programa Europske unije- kroz circusnext platformu, Francuskog instituta, Kreativnog Deska, Zaklade Kultura nova, Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske kroz Program Cirkorame i program SubScena, a odvija se u suradnji sa Zagrebačkim centrom za nezavisnu kulturu i mlade- POGON, Automnim kulturnim centrom – ATTACK!, Klubom Močvara i Knjižnicama Grada Zagreba.
Prehranu izvođača sponzoriraju: Annapurna, Vesela Motika, OPG Biomara/Hrana za dobro
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content