OTVORENJE: PETAK 4.6.2021.,20:00
GALERIJA SIVA, MEDIKA (PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB)
Autonomni kulturni centar kroz program galerija Siva poziva vas na otvaranje izložbe “SVEJEDANPROSTOR” umjetnice Ive Korenčić. Otvorenje izložbe predviđeno je za petak 4. lipnja 2021. od 20.00 sati u galeriji Siva, Pierottijeva 11 (Medika). Izložba je otvorena do 9. lipnja, svaki dan, osim nedjelje od 17.00 – 20.00. sati.
Rad SVEJEDANPROSTOR, izložen u obliku prostorne instalacije, likovno je istraživanje odnosa psihičke doživljajnosti i značajki prostora. U fokusu istraživanja je međuodnos memorije prostora i prostornosti memorije te unutrašnja stanja potaknuta prisjećanjem koja se manifestiraju kroz slojevitost nagomilane prošlosti u materijalima.
Sjećanja su prevedena i (re)konstruirana u skulpturalne, instalativne i likovne situacije kroz ponavljajuće materijale poput gline, drva, metala, keramike, plastike, tekstila, papira, stakla te organskih materijala kao što su paučina i dlake. Na materijalima su vidljivi tragovi raznih premaza, intenziteta, boja, grešaka te slučajnih i namjernih intervencija.
Kroz nevidljivu vezu između objekata, materijala i gledateljeve pažnje, u postavu se aktualiziraju principi memorije. To su metode prisjećanja kroz praksu topoanalize i somatskih crteža koji su izloženi u tri bilježnice dnevničkih zapisa/crteža. Drugim riječima, ono što je korišteno kao tekstualna i grafička metodologija procesa, u galerijskom prostoru postaje asocijativno mapiranje trodimenzionalnog likovnog sklopa oslonjenog na svojstva materijala koja mogu rezonirati s određenim iskustvom.
SVEJEDANPROSTOR nastao je kao diplomski rad na studiju Novih medija pod mentorstvom Nicole Hewitt.
Iva Korenčić (1986.) multimedijalna je umjetnica. Studirala je suvremeni ples na SEAD-u (Salzburg Experimental Academy of Dance) u Salzburgu te snimanje na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. Trenutno završava diplomski sveučilišni studij Akademije Likovnih umjetnosti u Zagrebu, smjer Novi Mediji. U umjetničkoj praksi istražuje teme intimnih stanja, psihologije, individualne, kolektivne i stanične memorije reflektirane u materijalnosti tragova s fokusom na procesualnost, pretvorbene kapacitete medija i razvoj novih metodologija. Koristeći razne medije poput skulpture, crteža, teksta, fotografije i videa konstruira prostorne instalacije istražujući pojam koreografije pažnje.
Web: ivakorencic.wordpress.com/
*******************************************
Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva
attack.hr/galerija-siva/
******************************************
!!!VAŽNO!!!
Sukladno odlukama Stožera, pridržavamo se propisanih mjera, stoga je ulaz u galeriju ograničen na 10 ljudi uz obavezno nošenje maski. Molimo vas ukoliko dolazite na izložbu da se pridržavate mjera, da držite distancu, a mi ćemo vam izmjeriti temperaturu i uzeti podatke. Ukoliko imate neke od simptoma, zamolili bismo vas da ne dolazite na samo događanje, a ukoliko se ne pridržavate propisane distance, inzistirat ćemo na nošenju maski.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content