GALERIJA SIVA, PIERROTIJEVA 11
OTVORENJE 10.5.2018. U 20.00
Galerija Siva, poziva vas na otvorenje izložbe Drugi naziv sve (Deep Cuts), Jelene Sokić u četvrtak, 10.svibnja od 20.00 sati. Izložba je otvorena svaki dan osim nedjelje od 17. – 20.00 sati do 17. svibnja. Na otvaranju glazbu će birati Diđej Blavori Rukohvata

…“Ali ti ćeš prionuti uz taj posao: sve harmonijske i graditeljske mogućnosti pokrenut će se oko tvoje stolice. Savršena, nepredvidiva bića ponudit će se tvojim pokusima. U tvoju okolinu sanjarski će pritjecati znatiželja prema drevnoj gomili i dokonoj raskoši. Tvoje pamćenje i tvoja ćutila bit će tek hranom tvome stvaralačkom porivu. Što se svijeta tiče, kada ti iziđeš, što će biti od njega? U svakom slučaju, ništa slično današnjim prividnostima.“
(Arthur Rimbaud, Iluminacije.)

Slike žele na zidove. Privremena selidba svih slika u Sivu galerijsku konstrukciju. Bez sistematizacije odabira, multientitetna organska nakupina ulja na platnu, bez predrasuda i politički nekorektno, sasvim poželjno i neupitno izložit će se vašim pogledima.
Ono što mogu reći je da vrijeme sigurno dolazi u valovima, konzumiram ga u zaletima, a šušti zeleno visokog neba, otvoreni smo. Allegro scherzando. Mali prostor znači veliku slobodu. Kidaju nas zato brzi rezovi brzog ritma, površinskost dodira, nedostatak kontemplacije. Habitat je to za teške korake. Radi se o načinu moranja. Modrina molitve. Bezplodne duge šetnje zagledanog sjećanja. Izranjanja slatke prisile. Ovo. Fragment. Gotovo.

Jelena Sokić rođena je 1980. u Splitu. Diplomirala je na Akademiji za likovnu umjetnost u Ljubljani smjer slikarstvo 2013. godine. Školsku godinu 2010/11 provodi na Accademia di belle arti di Brera u Milanu, Italija u sklopu Erasmus programa razmjene studenata. Trenutno živi i radi u Zagrebu. Izlagala je samostalno na: „MasInfo“, Mostovna, Nova Gorica (2005.) „Homo Vulgaris“, Channel Zero, AKC Metelkova mesto, Ljubljna, (2007.) „Prva obletnica Roga-‘Slike su male biljke’, exTovarna ROG, Ljubljana (2007.) „Bele vode“ , Galerija Mizzart, AKC Metelkova Mesto, Ljubljana (2009.); „Zdravo je piti električno mleko ili slika može da se okači bilo gde a ne samo o tanku granu“, Galerija Equrna, Ljubljana, Slovenija. (2013.), „Zdravo je piti električno mlijeko ili slika se može objesiti bilo gdje a ne samo o tanku granu“ , Salon Galić, Split, Hrvatska (2013.); „Letenjem protiv letargije (everything is broken up and dances)“, Galerija Greta, Zagreb, Hrvatska. (2016.); „Nepoznate kostrukcije nepotpunih predmeta“, Galerija Živi Atelje DK, Zagreb, Hrvatska (2017.); „Opet ona vani laje“, Gradska knjižnica Marka Marulića, Split, Hrvatska (2017.). Izlaže i na brojnim kolektivnim izložbama u Ljubljani, Splitu, Milanu, Sarajevu, Beogradu, Mariboru i sl.

Galerija Siva program je Autonomnog kulturnog centra Attack, financijski podržan od Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Zaklade kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Ono je što razlikuje galeriju Siva od sličnih prostora i programa je smještaj i osnivači. Smještena je prostoru stare tvornice Medika koja je okupacijom (skvotiranjem) od strane supkulturnih kolektiva unutar AKC-a prenamijenjena u nezavisni kulturni centar. Centar funkcionira po uzoru na slične prostore u Europi, što podrazumijeva revitalizaciju napuštenih zgrada ne bili postali prostori za rad i produkciju različitih umjetničkih, društvenih i kulturnih kolektiva koji djeluju po uradi sam principu s velikim udjelom volonterskog rada. Druga specifičnost proizlazi iz potrebe za stvaranjem prostora za rad i prezentaciju jedne supkulturne skupine – grafiti i street art umjetnika/ca koji su je oformili 2012. godine. Galerija Siva, iako nastala od strane jedne supkulturne skupine, nije programski ograničena, a cilj programa je i afirmacija umjetnika/ca koji stvaraju u različitim medijima, a koji/e nemaju prilike ili odbijaju izlagati u institucionaliziranim galerijama. Program galerije zamišljen je kao prezentacijski, edukacijski i produkcijski usko povezan sa svim stilovima ulične umjetnosti, dizajna, stripa, ilustracije i drugih područja vizualnih umjetnosti uz osnovni kriterij nekonvencionalnosti i ne pripadanju mainstreamu.

Više na:
www.attack.hr
www.facebook.com/events/194950094471438/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content