ABOP ne treba posebno predstavljanje – dobro znani live elektonski bend, kritički priznan i nagrađivan, koji miješa acid house, techno i druge elektronske žanrove.

Ivan Levačič i Ivan Vodopijec dijele jedan set bubnjeva, a na basu ih prati Erol Zejnilović i na sintisajer Ivan Bozanić. Rijetko koji bend doživi instant uspijeh kao ABOP – njihov prvi istoimeni EP iz 2016. je u rekordnom vremenu rasprodan. Nakon toga nižu uspješne evente svirajući u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Njemačkoj, Slovačkoj, Francuskoj, Češkoj itd. dok su svoje fanove zabavljali i na festivalima poput Terranea, Dimensionsa i EXIT-a.

Bend je primio 2017. godine nagradu Ambasador koja se dodjeljuje za dostignuća u hrvatskoj elektronskoj glazbi. Prvi spot objavljuju 2018. godine za pjesmu Right Now u režiji Katrin Novaković, a video je čak bio prikazivan i na Berlin Music Video Awardsu 2019. Iste godine ABOP objavljuje svoj prvi LP pod nazivom Delta u najplodonosnijoj indie izdavačkoj kući PDV, a na albumu je radio i poznati DJ Petar Dundov. I ovaj album je nanizao mnog priznanja struke (tri Ambasador nagrade – najbolji album, najbolji bend elektronske glazbe i najbolji vizualni identitet) te tri nominacije od hrvatskih glazbenih kritičara Rock&Off.

Event: www.facebook.com/events/4900304620000407

ABOP

www.facebook.com/abop.zg/
www.abopmusic.com/
www.instagram.com/abop.music/?hl=hr

[18.12.2021. / SUBOTA / 20h – 23:30h / ULAZNICE 100KN, NA DAN KONCERTA NA ULAZU 130KN / AKC ATTACK]

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content