Natalija Pintarić će kroz treću prezentaciju rada u nastajanju pod nazivom Raskrasit Mir (Oboji svijet) u filmskom studiju Attacka predstaviti dio izvedbenog materijala koji je istraživala tijekom rezidencije u periodu od 18.10. do 24.10. zahvaljujući Subscena programu. Umjetnica istražuje teški čelični lanac kao zračni rekvizit koji radi izgleda i strukture ostavlja surov dojam. Taj rekvizit kroz proces rada prestaje biti surov, dalek i javan te se mijenja u nešto nježno, blisko i privatno. U razvoju koncepta postoje tri dijela istraživanja: prvi koji je usko vezan uz rad na tehnici na rekvizitu, drugi koji se bavi istraživanjem ritmičnosti i muzikalnosti zvukova raznih mašina i meditativnih instrumenata te treći koji je vezan uz istraživanje kemijskih procesa mijenjanja boja mijenjajući im lužnatost i kiselost, koje u kombinaciji s vodom, ogledalima i reflektorima stvaraju jedinstvene svjetlosne ambijente. Na ovoj rezidenciji umjetnica se fokusirala isključivo na dio istraživanja sa svjetlom, bojama i ogledalima i na prezentaciji ćete imati priliku vidjeti taj dio rada u nastajanju.
Prezentacija će se odviti 24.10. u 18 sati.
Autorica i izvođačica: Natalija Pintarić
Suradnica za svjetlosne efekte: Iva Peručić
Scenografija: Stella Beloš
Umjetničke suradnice: Jadranka Žinić Mijatović, Petra Bokić, Jelena Ramljak
Veliko HVALA Tricycle Trauma ekipi na posudbi zrčnog rekvizita lanca
Ulaz na prezentaciju je besplatan ali uz predočenje Covid putovnice. Radi ograničenog broja mjesta rezervirajte svoje mjesto na: subscena@attack.hr
O autorici:
Natalija Pintarić članica je Cirkorame od 2010. gdje razvija tehniku zračnih akrobacija na tkanini kroz brojne radionice renomiranih umjetnika_ca i djeluje kao cirkuska pedagoginja. Osim u nizu uličnih performansa sudjelovala je i u ekperimentalnom projektu IdoYouDo produkcije Cirkorama, Circle of Creativity u suradnji sa francuskom kompanijom UnLoupPourLHomme. Kroz godine se osim akrobatici posvećuje Tai Chiju i Rejkiju, a stečena iskustva primjenjuje u svom radu na polju cirkusa. Oboji svijet prvi je Natalijin autorski solo projekt.
Rezidencija i izvedba realizirane su u sklopu Subscena programa.
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Cirkorama, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju.
Program Subscena financijski su omogućili Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, Zaklada Kultura nova i Nacionalna Zaklada za razvoj civilnoga društva.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content