OTVORENJE: ČETVRTAK, 05.03.2020, 20:00
GALERIJA SIVA (AKC MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB)

Autonomni kulturni centar Attack kroz program Galerija Siva poziva Vas na otvaranje izložbe , u četvrtak 05.03.2020. od 20.00 sati. Izložbu možete pogledati svaki dan osim nedjelje, do 10. ožujka od 17-20.00 sati.

Vojislav Pavlović (1986.) je graffiti i street art umjetnik poznat i van galerijskih prostora, kako u Beogradu tako i u mnogim Europskim metropolama. Kroz umjetnički rad u vidu različitih javnih vizualnih intervencija koje doprinose subverzivnim elementima razvoja grada.
Završio je arhitektonsku školu nakon koje upisuje studije ekologije ali ga sklonost ka slikanju odvodi u pravcu umjetnosti što mu omogučuje da se izrazi na sebi svojstven način.

“See you at the train station at 2 am”

Izložbom autor želi stvoriti nove načine gledanja na grafite, uvođenjem prave, sirove ulične umjetnosti u galerijski prostor i prenošenjem ideje na platno. Platnom zamjenjuje ulice, vlakove i djela na granici zakona, ne gubeći na svježini stila, a poruka koju šalje ostaje jasna i upečatljiva. Umjetnik nam svojim radovima predstavlja bezbrižan život mladih, pokušavajući istražiti avanturistički način života. Izražavajući se slobodno u prenormiranom svijetu, tražeći način da se zaobiđu pravila i stvore nove estetike uklonjene iz uobičajenih umjetničkih kodova. Na kraju ostaje iskrena želja i nada da će promatrač razumjeti njegove motive, shvativši suptilnost i iskrenost njegova stila.

Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba.
attack.hr/galerija-siva/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content