od 07. ožujka 2020

Filmski studio Medika poziva vas na prijavu za sudjelovanje na radionicama snimanja filma. Radionički ciklus započinje 07.ožujka od 15.00 sati u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11. Dinamika održavanja radionica je svake subote do završetka produkcijskog dijela. Prijaviti se možete ispunjavanjem upitnika na slijedećem linku bit.ly/2SWgavU zaključno s 03.ožujkom 2020.

Okosnica radionice snimanja filma su scenariji nastali na Radionici razvoja scenarija u 2019.godini. Radna grupa koja sudjeluje u produkciji filma, najčešće broji do 10 polaznika/ca. Grupi je često priključen student snimanja ili profesionalni snimatelj koji grupi demonstrira rad s kamerom i rasvjetom. Na osnovu scenarija i na osnovu gledanja primjera iz postojećih filmova, grupa razmatra stilske mogućnosti za audiovizualizaciju priče, raspravlja o psihologiji, dramaturgiji, atmosferi priče, mogućim sugestivnim sredstvima i postupcima. Biraju se glumci (najčešće audicijom) i pronalaze lokacije. Održavaju se probe s glumcima i te priprema i organizira sve što je potrebno za snimanje filma. U radu sudjeluju gostujući stručnjaci s područja snimanja lokacijskog tona, produkcije, ovisno o potrebama – specijalnih efekata, scenografije, maske. Izrađuje se knjiga snimanja ili neki drugi oblik konačne zamisli o kadriranju filma i organizaciji rada (plan snimanja). Faza priprema za snimanje filma traje od 2 do 3 mjeseca, i svaki polaznik kroz rad na konkretnom primjeru stječe i opće primjenjiva znanja o proizvodnji filmova, potrebnoj tehnici i radu s njom, senzibilitet za parametre slike i zvuka, konceptualnu svijest o filmskom vremenu, prostoru, perspektivi, te problematici rada s glumcima i usklađivanju raznih zadataka i interesa koji postoje na filmskom setu. Također grupa stiče potrebnu koheziju, karakter i entuzijazam koji omogućuju provedbu snimanja filma. Snimanje traje 5-10 dana. Moguće je u okviru radionice proizvesti više kratkih fimova.

voditelji radionice: Josip Visković i Niko Gulam

******************************************************************************
Radionica snimanja filma dio je projekta Program filmskog studija. Program filmskog studija projekt je Autonomnog kulturnog centra Attack, a financijski je podržan od strane Hrvatskog audio vizualnog centra.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content