Uključi se i postani dio tima galerije Siva – poziv za volontiranje
Galerija Siva poziva sve željne iskustva u radu na nezavisnoj kulturnoj sceni da se pridruže i postanu dio tima galerije.
Galerija Siva realizira redovan program, prosječno 3 izložbe mjesečno, sa stankom od tri mjeseca godišnje: u siječnju, veljači i kolovozu. Sav program realizira se u prostoru galerije, Medika, Pierottijeva 11.
Galerija Siva osnovana je 2012. godine na inicijativu grafiti i street art umjetnika/ca aktivnih u AKC. Program galerije prezentacijski je, edukacijski i DIY produkcijski, usko povezan sa svim stilovima ulične umjetnosti, dizajna, stripa, ilustracije i drugih područja vizualnih umjetnosti, a uz osnovni kriterij nekonvencionalnosti i odstupanja od mainstreama.
Dio programa galerije namijenjen je izložbama i rezidencijama autora/ica koji/e stvaraju u različitim medijima, a nemaju prilike ili odbijaju izlagati u institucionaliziranim galerijama i/ili pokazuju interes i želju za ovom vrstom kreativnog izražavanja, pa su im potrebni edukacija, prostor, podrška i sredstva za realizaciju.
Drugi aspekt programa realizira se različitim radionicama i prezentacijama, kojima se daje uvid u različitost, tehnike, ciljeve i stilove raznih modaliteta uličnih umjetnosti.
Volontiranje je potrebno prema potrebi u trajanju od 3 – 6 sati ovisno o realizaciji programa.
Volonter/volonterka bi provodio/la aktivnosti poput:
– sudjelovanja u pripremi i postavljanju izložbe,
– domaćinstvo umjetnika – komunikacija i pomoć umjetnicima pri njihovom gostovanju,
– fotografiranje i dokumentacija rada,
– postavljanje fotografija i komunikacija putem društvenih mreža,
– prikupljanje objavljenih press materijala s različitih portala i medija
– tehnička podrška u produkciji.
Galerija Siva nudi vam iskustvo u radu na produkciji izložbi,rad u opuštenoj i zabavnoj atmosferi, stjecanje novih poznanstva, mogućnost u kreiranju programa galerije. Od vas se traži fleksibilnost, spremnost na rad u izazovnoj organizaciji, odgovornost, preuzimanje inicijative, poznavanje engleskog jezika i samostalnost u radu.
Volonteri/ke mogu postati svi punoljetni kandidati/kinje. Zainteresirani za volontiranje trebaju ispuniti prijavu koja se nalazi na ovom linku:bit.ly/3hYIIje, najkasnije do 12.rujna 2020.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content