vrijeme: Sub – 03.06.2017., 18:00h
lokacija: DZIU, AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb
web: facebook.com/kazaliste.tripstih

Po predlošku dviju priča iz Tunisa i Irana, iz zbornika ‘Šarene priče’, kazalište sjena Tripstih napravilo je predstavu istog imena, koju izvodi u subotu, 3. lipnja, u 18 sati, u prostoru Dvorane za izvedbene umjetnosti Medika, Pierottijeva 11. Ulaz slobodan – donacije su dobrodošle!

Zbornik ‘Šarene priče’ nastao je u suradnji Centra za mirovne studije i Arhitektonskog fakulteta. Priče su ispričale izbjeglice koje su svoj privremeni ili stalni dom našle u Hrvatskoj. Cilj slikovnice i same predstave je upoznavanje priča iz drugih kultura kako bi upoznali svijet oko sebe i shvatili da je raznolikost društva važna. Predstava ima edukativan karakter, prvenstveno je namijenjena djeci.

O predstavi:

Putujući po svijetu, pripovjedačice uplovljavaju u Tunis. U Tunisu uživaju u bogatoj tuniskoj kuhinji i sjećaju se prijatelja, koji kao dječak nije volio hranu. Zatim na letećem tepihu i zmaju putuju dalje.
Vlakom stižu u Iran. U Iranu susreću čovjeka koji je nesebično pomogao njihovom vlaku da izbjegne nesreću i nastavi dalje putovanje.

Kombinirajući živo i lutkarsko kazalište, predstava je puna zanimljivih kako dramaturških tako i vizualnih rješenja. Karton, kutije i konop u ovoj su predstavi oživljeni na suptilan i šarmantan način.
Prepuna topline, boja i nježne duhovitosti, ova predstava nudi nezaboravno putovanje.

Trajanje: 30min
Dob: 3-101 godina

Lutkarice i glumice: Petra Bokić i Ives Buljan Gladović
Scenografija i izrada lutaka: Tripstih
Scenariji: Tripstih
Režija: Tripstih

O Tripstihu:
Iz kazališta sjena Ikako-Nikako, u listopadu 2013. godine, nastala je kazališna skupina Tripstih.
Tripstih čine: Ives Buljan Gladović (Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene), Petra Bokić ( Ikako-Nikako, Skaska, Zvuk sjene, Crveni nosovi), Neven Aljinović Toth (Ikako-Nikako, IGK).

Tripstih se bavi istraživanjem svjetla i sjene kroz: grafoskopske projekcije, kazalište sjena za djecu i odrasle, radionice. Kazalište Tripstih iza sebe ima niz projekata; neki od njih su likovno oblikovanje i scenografija za monooperu u režiji Marija Kovača Ljudski glas, radionice kazališta sjena za odgojitelje i dramske pedagoge, Laboratorij zabave, scenografija i likovno oblikovanje za antički festival Burnumske ide u Ivoševcima, …

Produkcija: SubScena

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika.
Subscena je nastala prvenstveno s ciljem pružanja umjetničkih rezidencija umjetnicima i kolektivima iz Hrvatske, regije i Europe kako bi proizveli novo umjetničko djelo, dijeleći životni i radni prostor s drugim umjetnicima. Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju.

Program Subscene financijski podržavaju Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, Zaklada “Kultura nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content