Filmski studio Medika poziva sve zainteresirane da se prijave na radionicu scenarija za kratki film. Za sudjelovanje na radionici nije potrebno prethodno scenarističko iskustvo, ali je poželjno imati IDEJU koja će tijekom radionice biti razvijena u scenarij kratkog igranog filma. Radionica će dati i kratak pregled osnovnih scenarističkih i dramaturških pojmova kao npr. što je lik, što je dramska situacija, što je dramski odnos, kako voditi priču, što čini strukturu, kako pravilno formatirati scenarij… Želja nam je kroz rad ostvariti otvorenu i opuštenu atmosferu u kojoj će polaznice i polaznici jedni drugima pomagati konstruktivnim idejama i komentarima.

Voditelj radionice je Natko Jurdana, student dramaturgije na zagrebačkom ADU, koji je na raspolaganju polaznicima i polaznicama za sva dodatna pitanja van termina održavanja. Termini održavanja radionice su svake subote popodne, uz mogućnost promjene termina prema dogovoru i unutrašnjoj dinamici grupe. Scenarij napisan na radionici iskoristiti će se za snimanje kratkog igranog filma, čija produkcija kreće u jesen. Polaznici i polaznice radionice scenarija, mogu nastaviti pohađati i radionice snimanja, režije i montaže koje će se nadovezati na radionice scenarija.

Prijave za radionicu primaju se na adresu akc.attack@gmail.com , s naznakom za radionicu scenarija, zaključno sa 6.lipnjem. Radionica počinje 10 lipnja. goo.gl/c28cDn

Filmski studio Medika projekt je Autonomnog kulturnog centra Attack. Program je financijski podržan od Grada Zagreba – Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Hrvatskog audiovizualnog centra, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Zaklade kultura nova.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content