Pozdrav ljudi, evo nas u novom ruhu. Kao i svake godine tu smo sa vama i donosimo vam najbolje od Hip Hop kulture. Vjerovali ili ne, ovo nam je već peta godina održavanja festivala i na to smo malo ponosni. Kroz par dana festivala imat ćete priliku nešto naučiti i naravno dobro se zabaviti.

Živio Hip Hop

** SRIJEDA 25.9. **

17:00-18:00 GRAFFITI RADIONICA w. MANE MEI. @ Infoshop Pippilotta
17:00-18:00 BEATBOX RADIONICA w. Mislav Medić Lil’bear @ Klub Attack
18:00-19:00 DJ RADIONICA w. DJ Noki Nole @ Klub Attack
19:00-20:00 MC RADIONICA w. Pendrek Četrdeset @ Klub Attack

22:00 RapSlušaonica meets Reunited : 0 DAY @ Masters
(web.facebook.com/events/2262451717216107/)

– početak festivala na kultnoj Rap Slušaonici ! Dođite i nazdravite s nama za početak festivala !
LIVE : DJ BERO ZMAY / Gfk / NokiNole
OPEN MIC ALL NIGHT !

** ČETVRTAK 26.9. **

17:00-18:00 GRAFFITI RADIONICA w. Mane Mei @ Infoshop Pippilotta
17:00-18:00 BEATBOX RADIONICA w. Lil Bear @ Klub Attack
18:00-19:00 DJ RADIONICA w. DJ Noki Nole @ Klub Attack
19:00-20:00 MC RADIONICA w. Pendrek @ Klub Attack

20:00 REUNITED SPECIAL @ Galerija Siva
IZLOŽBA: “Škicni skicu” -bez skice nema nauke, to je jasno svakome tko se ikada uputio u igru zvanu writing. Od jednostavnih do konceptualnih stilova, od 80-ih, preko 90-ih do ranih 2000-ih bacite oko, škicnite u vremeplov skica eminentnih ZG writera koji su razvojem stilova gradili scenu.
(izložba traje do subote)

LIVE : DJ Chill / DJ Slipmat

** PETAK 27.9. **

17:00-18:00 GRAFFITI RADIONICA w. Mane Mei @ Infoshop Pippilotta
17:00-18:00 BEATBOX RADIONICA w. Lil Bear @ Klub Attack
18:00-19:00 DJ RADIONICA w. DJ Noki Nole @ Klub Attack
19:00-20:00 MC RADIONICA w. Pendrek @ Klub Attack
+
19:00- 20:00 BREAK RADIONICA w. Entoni Radman aka Dirty Entony @ Filmska dvorana

20:00-22:00 GREY SKETCH BATTLE @ Grey Room
Kings and toys

Ove godine imamo i temu battlea a to je “Kings and Toys”, što bi značilo da će se na ovogodišnji battle moći prijaviti crtači svih generacija bez obzira na staž, od početnika (toys) do tako rečeno profesionalaca (kings). U svakom slučaju očekuje nas još jedan interesantan Grey Sketch Battle.
Battle u izradi skica , natjecatelji se natječu jedan na jedan i za izradu skice imaju 3 minute. Da sve skupa bude napetije pomoću web kamera se sve live prenosi na zid pomoću projektora tako da publika može pratiti cijeli proces izrade skica i tako lakše donijeti odluku koji je natjecatelj bolji. Uz glas publike imamo i dva kompetentna sudca koji također sudjeluju u glasanju. Prva tri mjesta dobivaju nagradu sponzoriranu od našeg dragog graffitishop.hr.

22:00-00:00 DDM FINAL BATTLE

-Nakon četiri battlea eventa “Dajte djeci mikrofona” donosimo vam finalni battle osmorice natjecatelja.
Finalna večer koja donosi našeg prvog pobjednika u Dajte Djeci Mikrofona rap bettlanju. Svi su naši natjecatelji pobjednici, ali 27.9. u GREY ROOM-u samo jedan može odnijeti titulu najboljeg od najboljih.

00:00- 03:00 Open mic

UPAD 10 KN

** SUBOTA 28.9. **

14:00 -20:00 GRAFFITI JAM

16:00-20:00 BREAK IT OUT! JAM

– Break It Out jam održava se ponovno u sklopu Reunited Festivala i ove godine.
Kao i svaki puta ovaj događaj okupiti će bboye, funky muzičare i MC-e u jedinstveni jam session što garantira dobar provod.
Svi su pozvani na ovo subotnje dnevno druženje a nakon jam sessiona Reunited festival priprema koncert kao završni dio festivala.
Za Break It Out jam upad se ne naplacuje i svaka osoba dobre volje više je nego dobro došla.

19:00-21:00 HIP HOP TRIBINA w. HARD @ Infoshop Pippliota

TEMA : BOYS VS. GIRLS

– od samih početaka Hip-Hop pokreta isti se smatrao muškom igrom, sve do pojave prvih ženskih MC-a, DJ-a, B-Girlsica i writerica. One su pokazale stil i vještinu i nisu se dale smesti u toj tzv. muškoj igri. Kako danas stoje stvari u muško – ženskim odnosima unutar Hip-Hop pokreta? Provjerite na sada već legendarnoj Reunited Hip-Hop tribini.
GOSTI : USKORO

21: 00 LIVE ON STAGE @ Klub Attack

DDM SHOWCASE
( Ajreen / 23 / 2ofAs / Spaj / Dominus / Lomaro / Jura / Antebiotik / Xillers / Direkt / Pozi / Spinoza)

22:00 – 051 (Rijeka)
– Prije dvije godine grupa 22 MC-a iz nekoliko riječkih hip hop kolektiva ujedinjenih na projektu “051” izbacila je najveći cypher na ovim prostorima i pokazala kako je rap scena u Rijeci itekako aktivna. Zanimljivo je i da je Rijeka u povijest zapisana i kao grad u kojem je snimljen prvi rap album na ovim prostorima, a još od 80ih godina prošlog stoljeća uz MC element; aktivni su i svi ostali segmenti hip hop kulture (DJ-ing, graffitti i b-boy/breakdance i plesna scena). Na Reunited festivalu na stageu će se predstaviti grupa 7 MC-a iz dva riječka kolektiva Shamballa i XIV, koji su i dio spomenutog 051 projekta. Kreativna suradnja i prijateljstvo riječke i zagrebačke underground scene odlično funkcionira, što ćete se i na ovom nastupu moći i uvjeriti.

051 Underground
yt.vu/+051_underground

Shamballa Kolektiv
yt.vu/+shamballa

NoName
yt.vu/+noname_ri

XIV Music
yt.vu/+xiv_music

22:45 – Akaweli (Cazin, BiH)

Akaweli je reper /MC/ producent/ solo izvođač, vlasnik Czg Studia i self-made izdavačke kuće Czg Records koja je osnovana jos 2004. god. Radi na promociji hip-hop kulture dugi niz godina , a počastit će nas svojim dolaskom ove godine na Reunitedu !

DISKOGRAFIJA : 1. Akaweli x Belay – Kaos 2. Akaweli – Z7 3. Akaweli – Czg x Gdk 4. Akaweli – Zakon Ulice 5. Akaweli – Hokus Pokus Odrokus 6. Akaweli – Cz Gangsta Rap 7. Akaweli – Nemam To U Planu 8. Akaweli – Aka Bong 9. Akaweli – Akaweli 10. Akaweli – G Style (Mixtape) 11. Akaweli – West Side Rap (Mixtp) 12. Akaweli x Haky Mc – Z Clan 13. Akaweli – Thugaweli 14. Akaweli – Jebeš Taj Rap 15. Akaweli – Gold Rap EP 16. Akaweli – Ovo nije muzika 17. Akaweli – Platinum Rap EP 18. Akaweli – Pucaj mi u leđa 1 19. Akaweli – Pucaj mi je leđa 2 20. Akaweli – U Venama 21. Akaweli – Majstor Ceremonije 22. Akaweli – Demo Mixtape 23. Akaweli – Od Besike do mezara 24. Akaweli – Otac Mixtape 25. Akaweli – Zivot u getu

23:30 Matko Koolade Šašek – Koolade LIVE BEATS SET

– Koolade, kultno ime u regiji i šire, beatmaker i producent, koji je odigrao jednu od ključnih uloga u formiranju regionalne hip-hop scene. Radio je produkciju za neka druga kultna imena regije kao što su Tram 11, Edo Maajka, El Bahattee, Bolesna Braća, Nered, Stoka… Na popisu međunarodnih suradnji također ne manjka kultnih imena kao što su Masta Ace, Ghostface Killah i Masta Killa iz Wu-Tang Clan-a, Sean Price (R.I.P.), Tony Touch, Diamond D (D.I.T.C.), Sadat X, Xzibit, Kurupt, Too Short, i mnogi drugi…
Danas i dalje radi produkciju i surađuje s domaćim i stranim reperima kao što su Geralt iz Rivije, Scriptor, Kandžija, Pendrek, a trenutno je u radovima na novom Tram 11 albumu s Targetom i Generalom Woo-om.
Zadnjih par godina također izbacuje i svoja instrumentalna izdanja, eklektični blend žanrova od koji seže od hip hop beats, future beats, future funk, 80’s boogie, g-funk, do trap-a, house-a i.t.d.
Njegov zadnji projekt “Crewzen” (& Crewzen pt.2), oda su g-funku, i west coast hip-hop-u. U svom nastupu, Koolade će između ostalog predstaviti i taj projekt.
Njegov nastup ukljućuje stem mixing, life FX, te live sviranje bass linija, sintova i talk box-a.

00:15 – KRAST

Rap Kolektiv s Kvatrića, Maksimira. (Djubre, Kali, Scriptor, Chelavy, Vargek Beatanga, Tibor, Jopa, Dj Katz & Chuck).
Na najplodnijem kvartu Zagrebačkog hip hopa, Kvatriću,
kvartu na kojem su odrasli Stoka i Saba, devedesetih godina prošlog stoljeća upoznali su se mladići predodređeni za nešto veliko, nešto veće od njih samih.
Na lokaciji vrtića, Novića i parkića, noću i danju, na klupici i u Largu, okupljala se ekipa stvorena za pobjede. Ove zime, na svim boljim laptopima i u svim boljim audio sustavima u svakom kvartu, na svakoj ulici grada, u svim respektabilnim noćnim klubovima i koncertnim prostorima. Glavnu riječ vode: Ćelavi, Vargek Beatanga, Jopa, Djubre, Tibor, Scriptor, Chuck i DJ Katz. Ulice Kvatrića s ponosom predstavljaju
Hip Hop grupu s najvećim uličnim renomeom od Vrapča do Dupca
KRAST, Kvatrić Rap All Star Team!

01:00 – SunnySun B2B DJ K’Pow

Sunny Sun je DJ, producent, MC, promoter i poduzetnik. Podrijetlom je Sirijac i Hrvat koji trenutno živi u Ljubljani. Zaljubio se u Hip-hop tijekom 90-tih gledajući skejterske filmove. Prije 15 godina odlučio je objaviti vlastiti mixtape i tako započeo svoj put na sceni izvodeći na freestyle open mic događanjima. Idući projekt bio mu je DJ-ing za koji je pronalazio stare rijetke ploče i to je sve vodilo do beat-makinga i produkcije. Već osam godina DJ-a i to na raznim partijima i eventima (Just Debut Ljubljana, Throwdown, All In Celje, Kidz Battle…) gdje je surađivao s raznim top MC-ima iz regije (Slovenija, Hrvatska i Srbija). Isto tako surađivao je i sa stranim izvođačima kao što su Jeru da Damaja, The Beatnuts, Guilty Simpson, Phat Kat, J Live i mnogi drugi.
Uz hip-hop, glazbeni žanrovi koja ga zanimaju su: funk, jazz, soul, psych-rock, DnB, electro, Miami bass i footwork. 2014-te jedan je do osnivatelja „DJ TELOVADNICE“ (DJ Teretane) mjesečnih besplatnih radionice gdje svoje znanje prenosi na mlađe generacije, uz to aktivan je član hip-hop udruge GOR. Promoter je i organizator jednog od poznatih „7toBeat“ natjecanja za beat-makere i plesače. Ponosni je vlasnik „BigNosie“ izdavačke kuće i istoimene trgovine ploča u Ljubljani.

UPAD : 30 KN

MERCH – Majice i rizle koje je moguće kupiti na eventu

Program Autonomnog kulturnog centra realiziran je uz podršku Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstva kulture republike Hrvatske, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content