En
SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride posvećena je njegovanju originalnog izvedbenog smisla u performansu, plesu, cirkusu i teatru. SubScena povezuje avangardne umjetnike, umjetnice i umjetničke kolektive te služi kao alternativna međunarodna platforma za razvoj i predstavljanje nezavisnog, originalnog i stimulirajućeg umjetničkog djela. Cjelogodišnji izvedbeni program SubScene počiva na lokalnim, regionalnim i međunarodnim produkcijama, koprodukcijama, gostovanjima te rezidencijalnim boravcima umjetnika/ca i umjetničkih skupina.

SubScena podupire kreativne napore izvedbenih umjetničkih grupa i umjetnika/ca u nastajanju te međugradske i međunarodne suradnje i produkcije koje ostvaruju novo zajedničko iskustvo iznad granica svoje geografske, nacionalne, vjerske, rodne i etničke pripadnosti. Cilj programa je osnažiti nezavisnu underground izvedbenu DIY scenu u Hrvatskoj, regiji i šire, pružanjem prostora i podrške za rezidencije i međunarodne suradnje, te produkcije i izvedbe. Program cilja potaknuti umjetnike/ce na istraživanje i kreiranje novih izvedbenih formi te pružiti istima pozornicu za prezentiranje rada u javnosti, kao i omogućiti publici aktivno promišljanje izvedeno diskusijama i komunikacijom s umjetnicima/cama.

Ovaj poziv na prijave otvoren je s namjerom afirmiranja i promoviranja stvaralaštva avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca, te kazališta koje je neposlušno i osobno, eksperimentalno i stimulirajuće, neprofitno i održivo, subverzivno i nezavisno.
Autori/ce će biti obaviješteni po selekciji projekata za izvedbu do kraja 2019. godine, a produkcijski program prijavljuje se na natječaje za sufinanciranje programa u kulturi za 2020. godinu, o čijim rezultatima ovise tempo i intenzitet programske podrške.

Nudimo:
– smještaj za umjetnike/ce koji/e rade na novoj produkciji
– smještaj za gostujuće izvedbe
– sufinanciranje putnih troškova (max. do 200€ za pojedince/ke i do 500€ za grupe)
– oblikovatelja/icu svjetla i tehničara/ku
– oblikovatelja/icu zvuka i tehničara/ku
– inspicijenta/icu
– vanjsko oko tijekom rezidencije
– javnu prezentaciju s diskusijom prije premijere
– prostore za probe i izvedbe
– tehničku edukaciju
– promociju

Rok za prijave (produljen): 21.9.2019.
Prijave za rezidenciju: forms.gle/chi8FefCNrwqbQeu5
Prijave za izvedbu: forms.gle/ZuRcJ7tjJnGX8Bc29
Upiti: subscena@attack.hr

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride neprofitni je projekt kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika, a s ciljem afirmiranja i povezivanja avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. SubScena potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe te razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa.
Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada “Kultura Nova” i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva.
attack.hr/subscena/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content