Pozivamo sve srednjoškolce i srednjoškolke na prijavu za radionicu stripa!
>> Radionica će se održati u četvrtak 6.4. od 18.00 do 21.00 sati u prostoru Centra mladih Ribnjak (prizemlje – prostor kluba).
>> Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijave su obavezne ispunjavanjem upitnika na poveznici forms.gle/gUisNtomSGumyAxr6 , zaključno s 4.4. u 15.00 sati (ili do popunjavanja svih mjesta).
>> Prijavu za učenike može predati i profesor – s informacijama o učenicima koji dolaze na mail valentina@operacijagrad.net
Broj polaznika/ca je ograničen!
O RADIONICI STRIPA <<
Na radionici će polaznici/e crtati kolaborativni strip. Prvo će se zajednički osmisliti tema, po kojoj će se zatim kreirati scenariji za strip. Zajednički će se komentirati scenarij, koji će se rezati, kolažirati i upotpunjavati prije nego se krene u sljedeću fazu stvaranja stripa, crtanje. Finalni produkt će biti nekoliko stranica stripa u obliku postera koji će biti izložen u Galeriji Usput Centra mladih Ribnjak.
O VODITELJICI RADIONICE <<
Radionicu će voditi Ena Jurov koja se bavi vizualnim komunikacijama kroz grafički dizajn, ilustraciju i strip. Završila je MA program Storytelling na Sveučilištu Konstfack u Stockholmu i preddiplomski studij vizualnih komunikacija na Studiju dizajna u Zagrebu. Surađuje na VJ projektima s kolektivom leilamarinaena, redovito izdaje stripove u Komikazama i vodi radionice stripa za djecu i odrasle, a u sklopu Dizajn studija Plejs dizajnirala je vizualne materijale za autonomni društveni centar Nigdjezemska u Zadru.
_ _ _
Radionica stripa za srednjoškolce/ke organizira se u sklopu projekata “Platforma Upgrade i Centar mladih Ribnjak: Gradimo drugačiji kvart ” te “Interkulturni grad” koji vodi organizacija Operacija grad, a partneri na projektu su ustanova Centar mladih Ribnjak i organizacije AKC Attack, Centar za mirovne studije, KURZIV – Platforma za pitanja kulture, medija i društva Zelena akcija,Udruga za promicanje kultura Kulturtreger i UBU – Udruga bivših učenika ŠPUD-a Zagreb. Projekt je ostvaren je uz financijsku potporu Grada Zagreba, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku suradnju i civilno društvo.Radionica je dio kampanje platforme Upgrade pod nazivom “Svijet u Zagrebu, Zagreb svijetu”.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content