PEOPLE’S KITCHEN UZ PROJEKCIJE FILMOVA
⏱️ SRIJEDA 05.04.2023 od 19.00
KUHANJE od 15.00
📌 INFOSHOP PIPPILOTTA

Naša zajednička kuhanja, sakupljanja hrane i večere nastavljaju se istom dinamikom, pa je vrijeme za druženje u travnju!

Ovaj puta People’s kitchen dobio je malo drugačiji format, jer ćemo ugostiti aktivisticu iz Turske s kojom ćemo pogledati dva dokumentarna filma:
Rosa Women’s Association – film o organizaciji koja je aktivna u polju borbe protiv nasilja nad ženama, osnovana 2018.godine, akumuliranim znanjem i inspiracijom dugogodišnje borbe kurdskih žena za slobodu. U ovom video-dokumentarcu koji je pripremila dokumentaristica i feministička video-aktivistica Güliz Sağlam, svjedočimo priči o ženama koje se bore za svoja prava i svoje živote, pokušavajući popuniti prazninu ženskih centara solidarnosti i savjetovališta koje je zatvorila skrbnička uprava stvaranjem sigurnog prostora za okupljanje

Redateljica: Guliz Saglam
Za detaljne informacije o projektu 👉🏻 www.sesdernegi.org
Za novosti o “Mir i sigurnost” 👉🏻 www.esitlikadaletkadin.org
Remember this crowd/ Istanbul Convention –
„Dokumentarna serija ‘Remember This Crowd’ projekt je usmene povijesti koju smo mi, kao Žene za ženska ljudska prava – Novi načini, pokrenule kako bismo se osvrnule na kampanje feminističkog pokreta kroz njegovu/našu povijest, da bismo potaknule kolektivno sjećanje na gomile koje su se okupile u našoj rastućoj borbi tijekom godina. Prvi film serijala fokusiran je na Istanbulsku konvenciju koja je postala predmet žestoke javne rasprave, koja i dalje traje. U dokumentarcu se vraćamo na podrijetlo Istanbulske konvencije koja datira iz odluke Europskog suda za ljudska prava u slučaju Nahide Opuz. Još jednom prepoznajemo napore feministica u Turskoj u formiranju konvencije, kao i borbu koju smo vodile tijekom službenog povlačenja Turske iz konvencije. Obraćamo se Feride Acar, Canan Arın, Şehnaz Kıymaz Bahçeci, Meral Danış Beştaş, Feride Eralp i Yıldız Tar kako bismo čule povijest iza slogana “Istanbulska konvencija je naša”.

Filmovi su s engleskim prijevodom, a nakon projekcija slijedi rasprava na engleskom jeziku.
Tijekom zajedničke večere sakupljati ćemo donacije za queer/feministički kolektiv Afet için Feminist Dayanışma, koji pomaže žrtvama stradalim u potresu.
Više o kolektivu: bit.ly/42U0Anu
People’s kitchen je kuharsko – gastronomski kolektiv s osnovnom ciljem kuhanja i organiziranja zajedničkih večera, druženja, razmjena iskustava, razgovora o različitim kuhinjama i tradicijama, međusobnog upoznavanja i upoznavanja različitosti kroz kulinarstvo. No, dobrodošle su i sve druge teme, a poanta je na razgovoru uz večeru. Peolple’s Kitchen želi osvijestiti da hrana treba biti dostupna svima, a može se kvalitetno jesti i uz malu naknadu. Većina namirnica koje se kuhaju, sakupljene su na tržnicama gdje bi se inače bacile, pa time i podržavamo model zero vaste.
Ukoliko ste zainteresirani/e za pomoć u pripremi zajedničke večere, vidimo se u 15.00

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content