Radionica je usmjerena svim polaznicama/polaznicima zainteresiranima za stop animaciju bez potrebnog predznanja. Stop animacija je tehnika kreativnog izričaja u kojem se fizičkom manipulacijom nepokretnih predmeta udahnjuje život i stvara prividan pokret.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijaviti se možete ispunjavanjem online prijavnice, koja se nalazi na linku: bit.ly/2KHKgA5. Prijave se zaprimaju zaključno s 9.prosincem 2019.

Radionica će trajati 7 dana, po 3 sata intenzivnog rada. Tempo radionice će se prilagoditi polaznicima, ovisno o njihovim predznanjima i vještinama. Uvodni sat će se posvetiti gledanju različitih primjera stop animacija, kao što su pikselacija, stop animacija sa objektima, animacija sa pijeskom itd. kako bi se polaznici inspirirali za daljnji rad i stekli uvid o mogućnostima. Nakon uvoda, polaznici će se raspodijeliti u grupe te osmisliti i izrađivati vlastite animirane filmove (ili eksperimente).

Radionica polazi od eksperimentiranja sa različitim materijalima i texturama, što je pristup koji omogućuje da polaznici nađu način, te tehniku i dizajn koji im najbolje odgovara, što je važno za daljnje animiranje. Prije animiranja će se proći kroz sve tehničke osnove i opreme potrebne za snimanje. Preostalo vrijeme će se utrošiti na predprodukciju, produkciju i postprodukciju animiranih filmova. Svaki izbor materijala utječe na animaciju, ali otvara i razne mogućnosti.
Cilj radionice je da se kroz individualne ideje stvori zajednička cjelina kroz koju će polaznici savladati osnove stop animacije.

Voditeljice:

Katrin Novaković diplomirala je preddiplomski studij na Umjetničkoj akademiji u Splitu ( 2012.), odsjek Film i video sa svojim animiranim filmom „Iz dubine“. U distribuciji Bonobo studia, film je bio prikazan na brojnim domaćim i međunarodnim filmskim festivalima, te osvaja nagradu za najbolji animirani film po izboru dječjeg žirija, Olympia International Film Festival 2014.
2014. u sklopu Animateke, festivala animiranog filma u Ljubljani, pohađala je lutkarsku radionicu “Stillness in animation” pod mentorstvom Suzie Templeton.
2015. odrađuje stručnu praksu u studiu za animaciju Trikk17 u Hamburgu u Njemačkoj.
2016. u studiu 3D2D animatori u suradnji kreativnog tima radi na dječjoj emisiji u kojoj je bila zadužena za animirane dijelove u tehnici stop animacije.
2013. i 2018. Pohađa radionicu stop animacije pod mentorstvom Tim Allena i Ivane Bošnjak.
Sa svojim animiranim filmom „Protoplazma“ magistritrala je Animirani film i nove medije na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu. Film osvaja nagradu za najbolji animirani film na Reviji studentskog filma i drugu nagrada na Reviji Hrvatskog filmskog stvaralaštva.
Napravila je dva glazbena spota u tehnici stop animacije.

vimeo.com/user4180512

Lea Vidaković je multimedijalna umjetnica koja radi na području animiranih instalacija i proširenih medija, primenjujući tehniku stop animacije i tardicionalnog lutka filma. Završila je studije animacije na HVO u Norveškoj (2010), diplomirala na odsjeku za grafički smjer na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu (2011) i završila master studije audio-vizuelne umjetnosti na Kraljevskoj akademiji umjetnosti KASK, u Belgiji (2012). Od 2014/2019 je doktorant na smjeru animacije na School of Art, Design and Media na Nanyang Technological University u Singapuru, gdje je godinu i pol radila kao asistent u nastavi stop animacije. Vodila je radionice animacije u Finskoj, Belgiji, Singapuru, Taiwanu, Srbiji i Hrvatskoj. Izlagala je na brojnim izložbama, a filmovi su joj prikazani na preko 200 festivala animiranog filma. Dobitnica je više umjetničkih i filmskih nagrada.

www.leavidakovic.com

Program Filmskog Studia, projekt je Autonomnog kulturnog centra Attack, kojeg financijski podržavaju Grad Zagreb, Hrvatski audio vizualni centar, te Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koje podržavaju rad AKC.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content