★ ★ Bamwise ★ ★
★ ★ 07.12.2019 @ Klub Attack ★ ★
★ ★ w/ Playground Hustle, Funk Guru, Babilonska ★ ★

Na samom početku zadnjeg mjeseca u godini dovodimo vam veliki Bamwise u naš mali klub! Ljeto su im obilježili festivali poput Seasplash-a i Reunited-a, a sada nam se vraćaju nakon gotovo 4 godine u klub Attack održati još jedan audio-vizualni spektakl.

——————————————————————————————

Bamwise je šesteročlani sastav iz Zagreba kojeg čini petero glazbenika i VJ. Kako sami kažu, spojila ih je zajednička ljubav prema elektroničkom dubu. U svom radu kombiniraju tri syntha, bubanj, bas, gitaru, vokale, puno efekata i video projekcije, a sve s idejom da inspiriraju ljude u smjeru samostalnog slušanja, razmišljanja i djelovanju u vlastitom životu. Bamwise u svojem glazbenom izričaju spaja “sintetičke” i “akustičke” elemente u jedan sirov i energičan zvuk, s naglaskom na bubanj i bass kao osnovne elemente originalne dub reggae glazbe. Njihov zvuk ponajviše je inspiriran jamajskom dub i reggae scenom, dok svježinu donosi upravo ta kombinacija različitih elemenata suvremene elektronske glazbe koja slijedi trendove engleske i francuske dub produkcije uz vlastiti pogled na underground bass glazbu. Nakon niza godina odražavanja koncerata i objavljivanja live snimki, album prvijenac pod nazivom Soundproof izašao je 2017. godine pod okriljem PDV Records.

Bamwise čine: Andrija Santro (synth & vokali), Robert Martinović (sound & FX), Igor Ivanković (bass), Matija Santro (bubanj) i Marko Pinjuh (gitara).

bamwise.bandcamp.com/
web.facebook.com/bamwisedub/?_rdc=1&_rdr
bamwise.com/

——————————————————————————————

Playground Hustle

Playground Hustle je duo iz Zagreba koji spaja mračnu elektroniku s eksperimentalnim repom. Producentica Ivona Eterović (Tonota) i vokalistica/tekstopisac Marija Magdalena Slović (Megi) zajedno stvaraju glazbu koja bezobrazno flerta s eksperimentalom, ali ima svoje korijene u glazbi koja je na trenutke svakome bliska. Njihovi live nastupi su kombinacija energičnosti i mistike. Megi svoju visokovoltažnu energiju katalizira kroz rep, pjevanje i ples s kojim zna kako najbolje iskoristiti svaki kutak stagea dok Tonotina mističnost i smirenost kontrira tom kaosu dajući mu potreban odmor.

www.facebook.com/playground.hustle/?_rdc=1&_rdr
playgroundhustle.bandcamp.com/releases

——————————————————————————————

Funk Guru

Funk Guru je jedan od osnivača Confusiona (već neko vrijeme poznatijeg kao CFSN), ekipe koja je dosad organizirala dva festivala (Illectricity i R/verse Festival) i koja je odgovorna za neke od važnijih klupskih događaja u Zagrebu u posljednjih petnaestak godina (Illectric Funk, CFSN Sundays, Videoskop, playground! itd.).

www.facebook.com/funkguru.cfsn
soundcloud.com/funkguru
www.mixcloud.com/punkbubu/

——————————————————————————————

Babilonska

Babilonska vrti elektroniku zaigrane produkcije iz hibridne rodbine bassa, breaksa i cluba. U svojim DJ setovima miješa razne žanrove, igra se teškim basom i ritmički razlomljenim perkusijama, uvijek uz dozu blesavosti i drame.

soundcloud.com/wingsforshtuka-1
www.mixcloud.com/wingsforshtuka/

——————————————————————————————

Klub Attack
Start: 21h
End: ?!?
Upad: 40kn

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content