RADIONICA SNIMANJA GLAZBENOG DOKUMENTARNOG FILMA
OD 15.LIPNJA U 18.sati
FILMSKI STUDIO MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB

Autonomni kulturni centar kroz Program filmskog studija Medika poziva vas na prijavu za radionicu snimanja glazbenog dokumentarnog filma. Radionica će započeti s realizacijom 15.lipnja od 18.sati i trajati će prema dogovoru u naredna 3 tjedna.
Sudjelovanje na radionici je beslplatno, a prijaviti se možete ispunjavanjem upitnika na sljedećoj poveznici: bit.ly/3ipOVrZ , zaključno s 12. lipnjem.

Radionica je prvenstveno namijenjena onima koji imaju površno znanje o svim aspektima proizvodnje dokumentarnog filma, no nisu imali uvjete niti adekvatno vodstvo u kreativnom usmjeravanju vlastitih ideja za snimanje dokumentarnog filma kao cjelovitog gotovog proizvoda.
Koncipirana je kao intenzivni tečaj koji će u svojoj konačnici producirati 2-3 kratka dokumentarna filma. Teme koje će se obrađivati isključivo su lokalnog karaktera, s fokusom na glazbi i kulturi, produkcijski prilagodljive,odnosno niskobudžetne produkcijske strukture. Polaznici/e će biti upoznati sa svim aspektima proizvodnje dokumentarnog filma;od ideja koje su sami odabrali do plasmana gotovog projekta.
Fokus radionice je podučiti polaznike/ce produkciji dokumentarnog filma, provesti ih kroz edukativni proces. Kroz radionice polaznici/e će biti osposobljeni za samostalan i zajednički rad ukoliko se žele nastaviti baviti audiovizualnim djelatnostima.
Polaznici/e će stjeći osnovna znanja u radu s digitalnim video kamerama, radu na softveru za montažu slike i zvuka, radu na opremi za snimanje zvuka. Proći će kroz osnove razvoja proizvodnje i usmjeravanja početne ideje kratkih dokumentarnih filmova.

Voditelj radionice je Pavle Kocijaner
Pavle je završio ADU – smjer snimatelj; Autor projekta xYUGOx, dokumentarnog serijala o Straight Edge hardcore punku na području bivše Jugoslavije. Redatelj, snimatelj, montažer; prvi asistent kamere i snimatelj je na nizu studentskih filmova; Prvi asistent kamere igrane serije Nestali. Snimatelj i montažer ‘making off-a’; snimao, režirao i montirao niz spotova za različite glazbene izvođače, sniamo i montirao na nizu reklama; Autor projekta Park Sessions, u kojem na raznim lokacijama snima akustične glazbene
izvedbe. Snima sliku, tona i montira. Proizveo je preko 130 videa; voditelj radionica za udruge;

www.facebook.com/events/692643384850041

www.attack.hr

 

********************************************

Program Filmskog Studia, projekt je Autonomnog kulturnog centra Attack, kojeg financijski podržavaju Hrvatski audio vizualni centar, Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koje podržavaju rad AKC.

 

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content