Zagrebački plesni centar još jednom biva jednim od domaćina 27. izdanja Festivala alternativnog kazališnog izričaja – FAKI; točnije radioničarskih programa koji će se u prostoru sivog studija ZPC-a održati od 28. i 29. svibnja, 10 – 13 h.
Ovogodišnja tema Festivala je UTOPIJA – (ne)mogući svjetovi.
Čitav festivalski i radioničarski program je besplatan.
Svoje mjesto osigurajte prijavom na faki@attack.hr, najkasnije dan prije početka termina radionice.
UTORAK | 28. svibnja
10–13 h Radionica LABORATORIUM THEATRE | Bea Insa [Zagrebački plesni centar]
SRIJEDA | 29.05.
10–13 h Radionica LABORATORIUM THEATRE | Bea Insa [Zagrebački plesni centar]
Svrha radionice je stjecanje organske istine i prisutnosti fizičkim i vokalnim radom te duboko istraživanje scenskog ponašanja. Slijedit ćemo nekoliko pedagoških smjernica, uključujući percepciju vlastite prisutnosti u odnosu na prostor i druge glumce na pozornici, kako biti prisutan u radnji te istovremeno spreman za reakciju, kako pronaći središnju liniju svojeg tijela, stvaranje fizičkih i vokalnih radnji te kako ih ostvariti različitim energijama, kao i vokalno obučavanje s različitim rezonatorima tijela. Taj intenzivni glumački rad pružit će nam slobodu na pozornici, intenzitet, opuštenost i jasan um kako bismo postigli ono što namjeravamo.
Bea Insa glumica je, kreatorica, redateljica i učiteljica. Diplomirala je dramsku umjetnost u Valenciji te proširila znanje s Odin Teatretom, Andresom Limom, Claudiom Tolcachirjem, Anu Salonem, Robertom Romeijem, među ostalima. Izvela je više od dvadeset profesionalnih
predstava poput Medea Material (H. Müller), La Cabeza del Dragón (Valle-Inclán), Orquesta de Señoritas (J. Anouilh) u režiji Ramóna Baree (Nacionalna nagrada za kazalište 2013). Od 2006. do 2015. godine bila je dio Plutajućeg kazališnog laboratorija Ship of Fools. Gostovala je s predstavama diljem Europe i Južne Amerike. Za predstavu Hipólito dobila je Nagradu za najbolju interpretaciju na CENIT-u 2012. (Sevilla). Također je bila nominirana za Najboljeg
autora otkrića na Max Awards 2021. za AS SHE TELLS IT.
FAKI 2024. – Festival alternativnog kazališnog izričaja
28. svibnja – 2. lipnja 2024.
Više o cjelokupnom festivalskom programu potražite na mrežnim stranicama AKC Attack attack.hr/ i Instagram profilu festivala www.instagram.com/faki_festival_zagreb/.
Program Festivala podržan je sredstvima Ministarstva kulture i medija RH, Grada Zagreba i Zaklade Kultura nova.
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content