RADIONICA IZRADE AFRIČKE MASKE
ČETVRTAK, 09.06.2022 od 17:00
INFOSHOP/KNJIŽNICA PIPPILOTTA
Autonomni kulturni centar Attack i Afro Badinya pozivaju vas na sudjelovanje na radionici izrade afričkih maski. Radionica će se održati 09. lipnja od 17.00 sati u Infoshopu/knjižnici Pippilotta, Pierottijeva 11.
Radionica uz samu izradu maski obuhvaća i upoznavanje s afričkom kulturom i tradicijom. Maske imaju vrlo značajnu ulogu u pojedinim dijelovima Afrike. Izrađuju se od različitih materijala poput drva, gline, bakra, kamena. Ukrašavaju se bojama, perjem ili nekim drugim materijalima ovisno iz kojeg podneblja dolaze. Maske se koriste u religioznim i magijskim ritualima, a ovisno o obliku imaju različita značenja.
Na našoj radionici različiti oblici maski izrađivati će se od gline, a kroz putovanje o afričkim običajima zapadne Afrike i samoj izradi provesti će vas Sam Abdalla Bushara.
Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijava obavezna! Prijaviti se možete ispunjavanjem upitnika na poveznici: bit.ly/3arG2fo , zaključno sa 7. lipnjem do 14.00 sati.
Radionica se provodi u sklopu programa Tjedni IZBJEGLICAma! od 1. do 25. lipnja, povodom Svjetskog dana izbjeglica koji se obilježava u ponedjeljak 20.6.
Ovogodišnje, kao i svake do sada, 9.Tjedne IZBJEGLICAma! organizira Koordinacija za integraciju, neformalna mreža organizacija civilnog društva koje pružaju podršku izbjeglicama u integraciji.
Cijeli program Tjedna IZBJEGLICAma! provjerite na:
bit.ly/9TjedniIZBJEGLICAma
više o 9. Tjednima IZBJEGLICAma! na:
bit.ly/3Q02o8j
Namjera Udruge Afro Badinya je donijeti djelić Afrike u Hrvatsku uz vesele ritmove i plesove zapadne Afrike, podijeliti pozitivnu energiju i povezanost među ljudima, jer bez obzira odakle dolazimo, crni ili bijeli, duboko u sebi smo svi mi isti. Ova poruka je sadržana i u imenu organizacije, budući da “badinya” na mandinka jeziku znači “obitelj”.
www.facebook.com/AfroBadinya
**********************************************
Radionica se održava u sklopu Programa Autonomnog kulturnog centra i financijski je podržana od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu,međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Zaklade kultura nova
attack.hr/
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content