9, 10. I 17, 18. LIPANJ
DVORIŠTE MEDIKE
Zadnja prilika prije ljetnih praznika! Attackova tvornica za lipanj pripremila je radionicu street arta. Radionica će se održati u 4 termina – 9, 10. lipnja od 18:00-20:00 te 17. lipnja od 18:00 do 20:00 sata i 18.lipnja od 12:00 do 14:00.
Sudjelovanje na radionici je besplatno, uz obaveznu prijavu na sljedećem linku:
bit.ly/3Q2XFCy, zaključno s 08. 06. u 19 sati.
Broj polaznika/ca je ograničen!
Radionica street arta namijenjena polaznicima/cama zainteresiranima za vizualne umjetnosti koje svrstavamo pod zajednički termin street arta. Radionica će kroz 4 termina polaznicima/cama dati osnovna teorijska, kreativna i praktična znanja iz tehnika izrade naljepnica (stickersa), „paste up“-ova (plakata), grafita (crtanje sa sprejem te crtanje skica) i šablona.
Kreativni dio radionice obuhvatiti će osmišljavanje motiva, dizajna i skica od strane samih polaznika/ca radionice.
Prilikom izrade naljepnica, fokus je na više različitih tehnika izrade kao što su manualne (direktno crtanje željenog motiva na samoljepljivi papir ili foliju), crtanje motiva i prebacivanje motiva u digitalni format, tisak (printanje) i izrezivanje.
Pri izradi „paste up“-ova polaznici/ce će ručno ocrtavati motive na papir male gramaže te uz pomoć ljepila za tapete lijepit motive na željenu podlogu.
U garffiti dijelu upoznati će se s različitim vrstama i stilovima grafita, tehnikama crtanja skica i prenošenja željene skice na zid. U praktičnom dijelu polaznici/ce će crtati vlastite motive na drvenim pločama pomoću sprejeva uz što će imati priliku isprobati kapice raznih debljina (fat cap, skinny cap).
Izrada šablona je jedan od popularnijih načina izrade motiva u street artu. Šablona se izrađuje tako da se željeni motiv prenese na podlogu (karton) kako bi se potom izrezali željeni oblici koji se naknadno uz pomoć boje u spreju prijenose na određenu podlogu (zid, papir, drvo, metal i sl).
Voditelj radionice: Mario Miličić
**************************************************************************
Attackova tvornica, program je Autonomnog kulturnog centra Attack, a financijski je podržana od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu,međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Zaklade kultura nova

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content