21. Festival alternativnog kazališnog izričaja – FAKI poziva sve željne iskustva u radu na nezavisnoj kulturnoj sceni da se pridruže u volonterski tim festivala. Faki se održava u dva dijela: rezidencijalni od 12.-22.05 i festivalski od 22.-27.05. Volontiranje na festivalu realizira se u prostorima Medike, Pierottijeva 11.
Festival alternativnog kazališnog izričaja – FAKI međunarodni je susret umjetnika/ca i skupina koje djeluju izvan institucionaliziranih komercijalnih kazališta, a pokazuju kvalitetan umjetnički doseg te potiču mlade izvođače/ice na što osebujniji izričaj. Ova vrlo uopćena koncepcija u praksi znači da je FAKI festival alternativnog teatra, uličnog teatra, performansa, off i low budget teatra. FAKI je centralno mjesto koje nudi pregled inovativne, kritičke i nezavisne, međunarodne izvedbene scene koju održavaju putujući umjetnici i družine, estetike i poetike koje svojom originalnošću i istraživačkom eksperimentalnošću generiraju univerzalne egzistencijalne spektakle i izvedbe. Volontiranje je potrebno nekoliko sati dnevno u popodnevnim i večernjim satima. Volonter/volonterka bi provodio/la aktivnosti poput: sudjelovanja u pripremi i postavljanju scene, domaćinstvo umjetnika – komunikacija i pomoć umjetnicima pri njihovom gostovanju na festivalu , fotografiranje i dokumentacija rada, postavljanje fotografija i komunikacija putem društvenih mreža, pomoć u pripremi obroka, informiranje publike na izvedbama, tehnička podrška u produkciji.
Faki festival nudi vam iskustvo u radu na produkciji festivala kazališta, rad u opuštenoj i zabavnoj atmosferi, stjecanje novih poznanstava. Od vas se traži fleksibilnost, spremnost na rad u izazovnoj organizaciji, odgovornost, preuzimanje inicijative, poznavanje engleskog jezika i samostalnost u radu. Volonteri/ke mogu postati svi punoljetni kandidati/kinje. Zaineresirani za volontiranje trebaju ispuniti prijavu koja se nalazi na ovom linku: goo.gl/72tmMn , najkasnije do 12.svibnja 2018.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content