Doomtown Records i AKC Attack! predstavljaju post-punk koncert:
(Barcelona, La Vida Es Un Mus)
Nakon respektabilnog broja koncerata odsviranih u više od desetljeće postojanja, u sklopu nadolazeće europske turneje bend po prvi put odlučuje zabosti i Zagreb te ispromovirati nadolazeći album ‘Intra Apogeum’ na britanskom etabliranom labelu La Vida Es Un Mus records.
Od samog osnivanja Belgrado je eksperimentirao s utjecajima iz više razdoblja, ponajviše onima iz kasnih sedemdesetih i mračnije strane osamdesetih godina, a fuzija pokreta i plesa poput onog iz Peter Murphyevog Bauhausa s modernim kreativnim trendovima omogućila im je da stvore uglađenu i primamljivu estetiku kojoj s druge strane nimalo ne nedostaje punk buntovništva. Kao i s prethodnom pločom ‘Obraz’, Belgrado su preuzeli predložak Xmal Deutschland i Bansheesa i iskrvarili u svim smjerovima, stilski stapajući klasičnu post-punk intuiciju s elementima italo-disca, duba i psihodelije, sada s pojačanim teksturama elektroničke raskošnosti i minimal wavea. Hipnotični vokal Patrycje Proniewske koja pjeva na materinjem jeziku pokreće ovu neobičnu eteričnu coldwave priču, dajući bendu notu koja nas neodoljivo podsjeća na kultni poljski bend Siekiera i njihov iznimno utjecajni album ‘Nowa Aleksandria’. Estetski se bendom provlače utjecaji avangarde umjetničkih pokreta 20. stoljeća kao što su dadaizam, konstruktivizam/suprematizam i nezaobilazne Bauhaus škole, a za impresivna grafička rješenja i vizuale ploča, plakata, videa i mercha zaslužan je Jonathan Sirit, jedan od članova benda.
Ne propustiti!
(Zagreb, Cosmic Brood)
Minimalistički lo-fi darkwave synth pop projekt Gorana Lautara svima je dobro poznat po svom maničnom, senzualnom i intenzivnom nastupu, a u ovom izdanju Goran će nam prezentirati i neke nove numere prije odlaska na turneju i izbacivanja novog LP-ja na Cosmic Brood recordsu.
̌ (Zadar, Doomtown)
Mižerijina melankolično-popična priča odjeknula je intenzivno na globalnoj razini, a nakon ovogodišnje prve europske turneje bend je uvježbaniji i usviraniji više nego ikad. Ovog puta seapunxe imamo prilike pogledati uživo prije nego otplove u novi europski đir koji obuhvaća između ostalog i pojavljivanje na K-Town i Fluff festu.
(Zagreb, Doomtown)
Vjerovali ili ne, ovaj gig im je prvi oficijalni nastup nakon prošloljetnog u Ksetu!
Ukoliko vam je nekim slučajem promaknulo, Parnepar je lokalna ekipa koja njeguje jugoslavenski novovalni zvuk ilustriran na kompilacijama Artistička Radna Akcija i Paket Aranžman no ipak s nešto nojzastijim pristupom. Bend je svoju inačicu ovog zvuka prezentirao u dobrom dijelu Europe, a upravo u trenutku pisanja ove najave bend je na putu prema Grčkoj. Sa 100% sigurnošću možemo tvrditi da nema benda na ovim prostorima koji broji više provedenih dana na turneji od ove agilne i produktivne art punk trojke.
Pretprodajna cijena karte je 8 EUR
Cijena karte na ulazu iznosi 10 EUR
VRATA 20:30 /// START 21:15
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content