RADIONICA IZRADE AFRIČKE MASKE
SUBOTA, 13.05.2023 od 12:00
INFOSHOP/KNJIŽNICA PIPPILOTTA

Autonomni kulturni centar Attack poziva vas na sudjelovanje na radionici izrade afričkih maski. Radionica će se održati 13.svibnja od 12.00 sati u Infoshopu/knjižnici Pippilotta, Pierottijeva 11, Medika.
Radionica uz samu izradu maski obuhvaća i upoznavanje s afričkom kulturom i tradicijom. Maske imaju vrlo značajnu ulogu u pojedinim dijelovima Afrike. Izrađuju se od različitih materijala poput drva, gline, bakra, kamena. Ukrašavaju se bojama, perjem ili nekim drugim materijalima ovisno iz kojeg podneblja dolaze. Maske se koriste u religioznim i magijskim ritualima, a ovisno o obliku imaju različita značenja.

Na našoj radionici različiti oblici maski izrađivati će se od gline, a kroz putovanje o afričkim običajima zapadne Afrike i samoj izradi provesti će vas Sam Abdalla Bushara.

Sam Bushara stigao iz Sudana u Hrvatsku prije više od 30 godina. Svestran je i aktivan u zajednici. Glazbenik je koji svira afričke bubnjeve, održava predavanja o afričkoj kulturi, naročito o Sudanu, kuha, pušta muziku, organizira partije…. i još mnogo toga. Možemo za njega reći da je najpoznatiji zagrebački Afrikanac!

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijava obavezna! Prijaviti se možete ispunjavanjem upitnika na poveznici: bit.ly/3LFcZUJ , zaključno s 11.05.2023. u 12.00

____________________________________________
Radionica se održava u sklopu Programa Autonomnog kulturnog centra i financijski je podržana od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu,međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva i Zaklade kultura nova

attack.hr/

 

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content