Aargh! nije samo usklik uz koji sjekira roni u lobanju nesretnog lika, nego i naziv češkog strip fanzina koji će uskoro proslaviti 25. godina izlaženja. Isti fanzin je ujedno i izlog češkog alternativnog stripa (ukoliko češki mainstream uopće postoji) koji svojim čitateljima predstavlja i alternative scene iz čitavog svijeta. Izlaganje neće predstaviti samo Aargh! i ljude koji stoje iza njega, nego i najvažnije (ili najbizarnije) pojave suvremenog češkog stripa, čiji je Aargh! zajednički nazivnik.
S gostom koji nam dolazi iz Češke, Pavelom Pilchom razgovarati će Saša Paprić.
Vidimo se u petak u Mediki!
* * *
O festivalu:
OHOHO festival je prostor za kreativnost, stvaralaštvo, diskusiju i razmjenu suvremene strip i ulične umjetnosti umjetnika/ca koji/e stvaraju underground i alternativnu umjetnost prema DIY poetici. Fokus festivala je na recentnoj uličnoj umjetnosti i nezavisnom stripu, a festivalski eventi – crtačke/muralističke akcije, radionice, rezidencija, izložba i razgovori – usmjereni su svima zainteresiranima za medij nezavisnog plakata, grafike, ilustracije i stripa.
Festival nastaje u organizaciji AKC Attack, a umjetnički ga oblikuju četvero hrvatskih umjetnika/ca – Lea Kralj Jager, Marko Dješka, Mario Miličić i Apolonija Lučić.
Su-organizatori: Filip Tomasov i Nadine Labib.
Autor vizualnoga identiteta ovogodišnjeg festivala je Matija Pisačić!
OHOHO 2022. financijski je podržan sredstvima Grada Zagreba i Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.
attack.hr/ohoho-festival/
Vidimo se u AKC Medika, 29.09 – 02.10.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content