★ DUB CONTACT ★
★ 30.9.2022. // 21:00 ★
★ KORDOOM HIFI SOUNDSYSTEM ★
★ UPAD: 40 KN // 5.31 € ★

Klub Attack predstavlja:
A session called DUB CONTACT
Moving universally and regionally with the guests from near and far!

From London, UK:★ KING PHARAOH AKA HENRY SKENG ★
Original Dubplate Specialist
pharaohstyle.bandcamp.com/releases
Henry Skeng britanski je dub producent stacioniran u Londonu. Kao reggae/dub producent, selector i engineer, Henry je dio ekipe priznatog Channel One Soundsystema, a njegove produkcije redovito se nalaze u selekcijama istoimenog soundsystema, kao i u selekcijama legendarnog Jah Shake, Iration Steppasa i drugih. Činjenica da navedena imena pronalaze mjesta u svojim selekcijama za Henryjevu produkciju, upućuje na kvalitetu i ozbiljan pristup radu, a posebno veseli činjenica da je riječ o mladom producentu čije vrijeme tek dolazi. Henry potpisuje nekoliko izdanja na Jah Militant etiketi, koje je izdao pod pseudonimom King Pharaoh, a posljednje izdanje Complicity, koje je ko-producirao s legendarnim Dougiejem Consciousom, izašlo je na cijenjenom Counscious Sounds labelu. Uz navedena izdanja, Henry je i strastveni kolekcionar reggae/dub izdanja, stoga uz torbu punu dubplateova, očekujte i svakojake raritete i dobro naćulite uši jer Shazam u ovom sessionu neće biti od pomoći!

From Karlovac, representing the youth massive:
★ KORDOOM HIFI SOUNDSYSTEM ★
New Generation Roots Providers
soundcloud.com/kordoomhifi
Pozitivan odnos punkera i dubera dobro je zabilježen u reggae/dub historiografiji, no odnos doomera i dubera čini se kontradiktornim dok ne uzmemo u obzir konvencije jednog i drugog žanra. Fokus na niske frekvencije, duge i jednolične kompozicije, ljubav prema biljci izrasloj na grobu kralja Salomona, samo su neke od stvari koje spajaju ova dva naizgled kontradiktorna žanra. Kordoom HIFI iza sebe imaju nekoliko dub sessiona uključujući one s Jahstice Soundom, Bellyfullom; Damienom Prophetom, Heavy Duty Soundsystemom te posljednji session sa Sandokan HIFI Soundsystemom i veteranom Chrisom Re*Ignitionom. Kako su strastveni oko
svih foundation stilova, selekcija im obuhvaća sve od zlatnog doba JA Rootsa preko UK Rootsa do UK Steppersa s naglaskom na bassu više nego na kicku!

From Zagreb, the mighty:
★ HIGH GRADE COMMANDA ★
Heavyweight Dub Militant
soundcloud.app.goo.gl/NrZ6T
High Grade Commandu ne treba previše predstavljati regionalnoj publici. Riječ je selektoru istančanog ukusa i zavidne dinamike u setovima. Bilo da je riječ o Roots warmupu ili zatvaranju sessiona s tvrdim Steppers trakama, High Grade Commanda snalazi se u svim žanrovima sa svojom ažurnom selekcijom. Ovog ljeta imali smo ga priliku slušati u Jankomirskoj šumi i na Escape the city Festivalu, a za ovaj session nam sprema frišku selekciju inna proper UK style.

Originating from Zenica:
★ BELLYFULL ★
Playing Strictly Conscious Music
www.youtube.com/watch?v=-qaiWBDMVaE&t=3616s
Bellyfull posljednjih desetak godina djeluje kao regionalni dub aktivist. Do dolaska u Zagreb bio je jedan od organizatora Gotiva Festivala i selektor u Zenicafaria Soundsystemu, a odnedavno
nastupa s Damienom Prophetom kao Refugee HIFI. Danas sudjeluje u organizaciji Escape the city Festivala i Majestic 23 evenata u susjednom Surogatu. U svojim selekcijama, koje
obuhvaćaju cijelu reggae/dub povijest, uvijek bira trake koje osuđuju podjele, babilonsku opresiju i fašizam, a ništa manje, osim strictly conscious vibracija, ne očekujte niti u ovom sessionu.

Zapratite IG profile:
www.instagram.com/_pharaohstyle/?hl=hr
www.instagram.com/hgcsound/?hl=hr
www.instagram.com/todorbutina/?hl=hr
www.instagram.com/kordoomhifi/?hl=hrI

DUB Contact program je Autonomnom kulturnog centra Attack, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo, Zaklade Kultura nova i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content