MOBILEGIRL / MAPALMA / LIL TATY / MRTVAGO
27.1.2018 @Attack / 60kn

MOBILEGIRL
Bao-Tran Tran aka mobilegirl producentica je i DJ-ica iz Berlina. Rano prepoznata od strane švedske etikete i kolektiva STAYCORE, za koji je nedavno izdala i prvi samostalni EP ‘Poise’, Mobilegirl je u kratkom roku izgradila impresivnu biografiju. Staycore zastupa novi val klupskih producenata/ica kao što su Dinamarca, Toxe, KABLAM i Mechatok koji impresioniraju vlastitom produkcijom, ali i eklektičnim DJ miksevima kakvima se i Bao proslavila. Budući da je odrasla na rnb hitovima kasnih 90-ih i ranih 2000-ih, u svojim uvijek intrigantnim setovima rado suprotstavlja edite rnb klasika i acapella dionice raznovrsnim žanrovima elektroničke glazbe, od futurističkog grimea i reggaetona sve do trancea. Ne iznenađuje stoga činjenica da Mobilegirl iza sebe ima nastupe u Berghain / Panorama baru, na uglednom CTM Festival, sudjelovanja u klupskim večerima berlinskog kolektiva Janus ili pak gostovanje na Milan Fashion Weeku. Ovakav miks stilova koji kombinira osobnu i nikako “guilty pleasure” povijest sa suvremenim klupskim zvukom u setovima se pretvara u svojevrsni rnb rave kao stvoren za Attack. Ako nam ne vjerujete, pronađite online njezine čak tri (!) Boiler room sesije!
soundcloud.com/mobilegirl

MAPALMA
mapalma je zagrebačka producentica i DJ-ica. Nastupala je uz Cakes da Killa, Palmistry i Elysiu Crampton na partijima Žive muzike; njezine mikseve mogle/i ste čuti na popularnom NTS Radio (za Classical Trax) i Rinse FM-u (za MAJIA radio), a napravila je i jedan od prvih mikseva za kolektiv SISTER. Svoj prepoznatljivi zvuk definirala je na debitantskom EP-ju, izdanom potkraj 2017. za bečku etiketu Ashida Park. ‘Nightcap’ EP u najširem bi se smislu moglo opisati kao eksperimentalnu klupsku glazbu koja vuče utjecaje iz žanrova kao sto su trap, grime i rnb.
soundcloud.com/mapalma

LIL TATY
Beogradski producent i DJ Lil Taty rado je viđen gost na zagrebačkoj sceni. Nakon setova uz bok Visionistu i Cakes da Killa, sasvim je logično da stage podijeli i s Mobilegirl i Mapalmom budući da jednako vješto miješa rnb i old school rap s novom klupskom glazbom. Osnivač je MURK-a, niza klupskih tuluma u Beogradu, koji otkriva i promovira novu originalnu glazbu recentnih producenata specifičnog stila i vještih u tehničkim izvedbama. Debitantski EP ‘Marabu’ objavio je, kao i Mapalma, za bečki Ashida Park.
soundcloud.com/lil_taty1

MRTVAGO
Mrtvago je misteriozni mladi producent iz Zagreba koji je nakon 7 godina produkcije kao hobija odlučio istupiti iz svoje udobne zone kako bi se napokon predstavio domaćoj sceni. Glazbeni afiniteti poklapaju mu se sa svim prethodnim izvođačima, tako da očekujemo savršeni uvod u večer. Krv nije voda!

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content