OTVORENJE: ČETVRTAK, 28.10.2020, 19:00
GALERIJA SIVA (AKC MEDIKA, PIEROTTIJEVA 11, ZAGREB)
Autonomni kulturni centar Attack kroz program Galerija Siva poziva Vas na otvorenje izložbe Odvod autora Kriptoid u četvrtak 28.10.2020. od 19.00 sati. Izložbu možete pogledati svaki dan osim nedjelje, do 04.studenog od 17-20.00 sati.
Kriptoid se crtanjem bavi od djetinjstva. Oko 2017. počeo je ilustrirati plakate i ostale vizualne materijale za koncerte u Močvari, Attacku i Klub Prostor u Čakovcu. Iako tu i tamo radi izlete u neke druge tehnike, u pravilu se drži flomastera ili pera/tuša i Photoshopa. 2018. slikao je mural Ego Paradox u Krapini. Ovo mu je druga izložba u Medici, krajem 2018. imao je zajedničku izložbu s Rašpom u klubu Mikro.
Sirov i nerafiniran stil odaje činjenicu da mu umjetnost nije struka, nego se ilustracijom bavi iz hobija. Vizualno napadni i bizarni prikazi, koji izgledaju kao da su ispali iz nekog lošeg (s)tripa, s određenom dozom grotesknog, morbidnog i agresivnog humora personificiraju bestijarij pojava modernog života u distopijskoj stvarnosti. Mutanti iz kanalizacije, post-apokaliptični i pred-apokaliptični štakori, mitološka bića i druge liminalne i potisnute pojave iskaču iz podsvjesnog u svakodnevno, gdje se miješaju s elementima body horrora, filmova b produkcije, znanstvene fantastike, trash estetike i oštrim zvucima punka.

!!!VAŽNO!!!
Sukladno odlukama Stožera, pridržavamo se propisanih mjera, stoga je ulaz u galeriju ogranićen na 10 ljudi uz obavezno nošenje maski. Druženje i otvorenje održati će se stoga u dvorištu ispred galerije Siva i kluba Attack, uz pridržavanje distance, mjerenje tempretature i uzimanje podataka od posjetitelja/ca. Ukoliko imate neke od simptoma, zamolili bismo vas da ne dolazite na samo događanje, a ukoliko se ne pridržavate propisane distance, inzistirati ćemo na nošenju maski.

Galerija Siva program je AKC-a, financijski podržan sredstvima Ministarstva kulture Republike, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content