ATTACK! Newsletter #07, lipanj 1999.
Početkom lipnja (4.-7.6.1999.), u organizaciji ARK-a, održano je otvorenje Mirovnih igara. To je obuhvatilo nekoliko manifestacija na otvorenom, od kojih bi valjalo izdvojiti otvorenje i mimohod/povorku na zagrebačkim ulicama uz čitanje proglasa na Cvjetnom trgu.
Mirovne igre su inicijativa pokrenuta iz ureda Antiratne Kampanje Hrvatske (ARK) [kao reakcija na najavljene 2. svjetske vojne igre, održane u Zagrebu u kolovozu 1999.], a nakon samog pokretanja inicijative, ideji su se priključile još i Autonomna Tvornica Kulture – Attack!, Iskorak u sutra, Z.A.P., Volonterski centar (svi iz Zagreba), Stribor – Rijeka, TRN – Čakovec, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek i PKM – Split.
“Mirovne igre predstavljaju viđenje same igre, dakle, igre kao zabave, a ne takmičenja… igre kao otvorenog koncepta, a ne profesije… igre kroz suradnju, a ne kroz koncept poraza i pobjede…”, stoji u letku. Napominju da je potrebno samo malo dobre volje i mašte. Mirovne igre pandan su Vojnim igrama (25 milijuna kuna iz državnog budžeta), a promoviraju vrijednosti tolerancije, razumijevanja i demilitarizacije.
Osim službenog otvorenja na FAKI-ju 26. travnja i špice događanja, 4. do 7. lipnja, Mirovnim igrama se smatra svaka manifestacija koja se ne kosi sa principima koje promoviraju.
Princip uključivanja u inicijativu sasvim je jednostavan – svoju koncepciju planiranih događanja/festivala/skupova, dovoljno je obilježiti zajedničkim sloganima Mirovnih igara i po mogućnosti osmisliti barem jedan sadržajni dio koji bi direktno bio vezan uz samu tematiku.
U uredu ARK-a (Gajeva 55) možete zatražiti veću količinu plakata i letaka, kao i naljepnica koje su štampane zbog samih igara i podjeliti ih po svom gradu, mjestu, selu, radnom mjestu, školi, itd. Igra je zabava, zabava je revolucija, smijeh je promjena!
<oliver>

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content