Razgovori o glazbi su postali nužnost. Svaki žanr ima neki početak, često vrhunac a katkad i pad, a nama se baš čini da se to zadnjih godina događalo s ovom nekoć vrlo popularnom pričom:

Uspon i pad drum & bass-a
22.1.2020 // 20.00h
Klub Attack
+
Subtilno:
Ante MM
LucyLyu
Kornet
22.00h // 0 kn

Početkom 2000-tih drum “n” bass partija je bilo u gotovo svakom gradu. Brzi ritam i pulsirajuće bass linije su vrlo brzo pridobile mnoge poklonike i “scena” je ubrzano rasla. Međutim u nekom se trenutku sve počelo usporavati. Kolektivi su se raspadali, DJ-i mijenjali zvuk, prilagodbe su odnijele prvobitan duh.

Gdje je drumba ovih dana? Što se promijenilo od samoga početka? Koji je prvi kolektiv? Tko je napravio prvi party? Gdje smo uopće danas i u kojem smjeru ova mjuza ide? Priču o sceni donose:

Neven Prišuta (Liquosphere)
Marko Lokas (Liquosphere)
Dragan Franc Srdoč (Bass Couture)
Dinko Filipović (DNBKonferencija, DIRTY BEATZ)
Luka Bartolić (VuBass, DIRTY BEATZ)
*
razgovor moderira Marko Yesh Ješovnik (CASA, Radio 101)
____________________

Potom nakon razgovora slijedi gostovanje mladog ali na sjajan zvuk orijentiranog kolektiva SUBTILNO! Njihov je početak vezan uz Pločnik, ali prvi puta donose izlomljene trake UK podzemlja i kod nas:

AMM [Subtilno / Bunar]

Ime iza kojeg se krije čovik s juga adresiran u Zagrebu. Uživaoc glazbe zalutao u moru žanrovskog etiketiranja, kao DJ njeguje više glazbenih pravaca. Dio je kolektiva Subtilno u kojem promovira bass/ jungle/ drum and bass dok s kolektivom Bunar dijeli pult u službi disco/ electro/ house glazbe. Prezentirao je svoju selekciju po mnogim klupskim okupljalištima grada Zagreba te imao priliku gostovati na eventima van njega. Zaljubljenik u plastiku koja se okreće no mimo selektiranja dio je i instrumentalnog sastava dRBonito u kojem zauzima ulogu gitare.

www.mixcloud.com/ante-mucic-m/

LucyLyu [Subtilno / Bunar]

Zagrebački producent/DJ te svestrani štovatelj bassovitih dubina i uvrnuto zabavnih zvukova koji se ne libi zakoračati u cijeli spektar soničnih sfera koje nam je ljudski mozak do sada ponudio. Kroz svoje setove prikazuje šarenilo elektronskih zvukova (uvelike inspiriranim D&B, jungle, footwork, beats, breaks svijetom te svim njihovim derivatima) pažljivo utkanih i spajanih u jednu rasplesanu cjelinu. Uz prijatelje pokreće i okreće program Subtilno, večer posvećenu bass zvuku svih formi i raznih vremenskih okvira.

soundcloud.com/lucylyu

Kornet [Subtilno / Volta]

Aktivan na zagrebačkoj sceni 3 godine, u kojem periodu osim puštanja muzike sudjeluje i u organizaciji evenata pod nekolicinom progresivnih mladih kolektiva. Njegovi setovi su kombinacija intenzivnih post-klubskih techno, bass, baile, kuduro te jungle i footwork ritmova – zvukovi koje predstavljaju dvije platforme na kojima je trenutačno aktivan, VOLTA i Subtilno.

soundcloud.com/jkornet

____________________

“Glazbionice” su tematske večeri pričanja o glazbi. Jednom mjesečno ćemo se posvetiti teorijskom pristupu i razradi određena glazbena žanra.

Program je realiziran kroz Attackovpoligon:
www.facebook.com/Attackovpoligon

Prati nas i na instagramu: www.instagram.com/Attackov_poligon

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content