Foto filmski studio Medika prostor je za foto i video snimanja, montažu, projekcije, probe i izvedbe kazališnih/plesnih predstava, te razne sastanke zainteresiranih skupina. Opremljen je zidovima crnim kao noć, projekcijskim platnom velikim kao kuća, zelenom tkaninom i plavim tepihom koji provjereno mogu poslužiti kao green i blue screen, 5 kW rasvjete, PC-jem koji bez zamuckivanja prikazuje i izbacuje složene kompozicije u full HD-u, Canonom 550D, muzičkom linijom, projektorom i nešto kablovinja.

U dvije i pol godine dugoj povijesti, studio su koristili Filmska radionica Medika, Maraton kratkog filma, RAF, Queer Zagreb, Perforacije, kazališne skupine poput Kućnog teatra Škripzikl i Zvuka sjene, brojni studenti filmskog i TV snimanja na ADU u Zagrebu, te neformalna skupina filmskih i video autora koja ga je i prilagodila za upotrebu. U studiju su snimljena bar dva legendarna glazbena video spota (kao i šačica manje legendarnih), puštao se kultni ciklus filmova Nannija Morrettija (kao i gomila žestokog trasha), rađale se i umirale ljubavi i prijateljstva, jele torte i pizze, svirala gitara i truba a u rijetkim trenucima kad se baš ništa nije dešavalo, istraživala se ideja “proširenog kina”. Istražiti je možete i vi, javite li se Viskiju (091 91 333 59, prijateljnaroda@yahoo.com) ili Veci (091 505 4817, veco@mi2.hr).
Dugoročni cilj postojanja studija je ostvariti vremensko-prostorni kontinuum u kome pametni i talentirani ljudi mogu snimati svoje radove a da ne moraju unajmljivati opremu od pohlepnih ajkula, te ih prikazivati neposrednom okolišu unutar AKC Medike – kao i okrutnom svijetu izvan matične ustanove. Za one koji vole samo gledati, program projekcija i predstava bit će redovno najavljivan na ovim stranicama, kao i na stranicama AKC Medike.