13.6.2019. u 20h

ulaz slobodan

Autonomni kulturni centar predstavlja 3 nova filma iz produkcije Filmskog studija Medika. Dva su debitantski radovi nastali u programu filmske radionice, a treći je snimljen na trotjednoj umjetničkoj rezidenciji mladih filmaša iz Bugarske, Italije i Gruzije.

Breakdance video ”Friends” u (zasad) 3 dijela govori o raspadu jednog brejkerskog crewa a iako je snimljen i happy end, on zasad zbog stvarnih događaja neće biti prikazan. Scenarij je napisao Paul Andrej Milovan, koji je s Vladimirom ”Atomic Roc” Smudom iz udruge ”O.K . – Organizacija kolega” i režirao video. Atomic potpisuje i montažu, muziku Rob Nasty Breaks i Budilnik a kameru Albin Salkić, Josip Visković i Dragan Šiša. U filmu nastupaju mladi brejkeri Paul Andrej Milovan, Kristijan Skočić, Mariano Manzarekić i Filip Hršak uz podršku Ivana Antonija Hančića, Ivana Bandića i Ivana Dorića.

Socijalnu dramediju ”Ilija i Pavle” napisala je i režirala mlada Siščanka Nika Kapelec, uz pomoć sestre Vite Kapelec, mentora Natka Jurdane (scenarij), Josipa Viskovića (režija) i Ivora Ivezića (montaža), te snimatelja Davora Batisweilera, Igora Bogdanovića i Berislava Mateja Mikše. U priči o nerazumijevanju medju ljudima različitih ekonomskih mogućnosti zabavlja vas splitsko-zagrebačka kombinacija Sergej Ivković i Bariša Kačić Bartulović.

”Neno who killed his father” www.imdb.com/title/tt10399658/ je priča o naličju medijskih skandala s maloljetnim ubojicama i pokušava se empatično staviti u kožu počinitelja zločina. Režiser Viktor Ivanov s koscenaristom Riccardom Romanom film je utemeljio na svom stvarnom poznanstvu, a smjestiti tu brutalnu tragediju u Zagreb su mu pomogli gruzijska direktorica fotografije Ina Nersesian i domaći glumci Matej Lesi, Inge Mastelić, Neven Aljinović-Tot i Lorenzo Raušević.

Projekcije će kratko najaviti autori/ce.

Raspored :

20 :00 FRIENDS

20 :20 ILIJA I PAVLE

20 :40 NENO WHO KILLED HIS FATHER

Trailer: youtu.be/X4Zzcrr9AT0

Program filmskog studija Medika financijski je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Grada Zagreba.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content