2,3,9. i 10. LISTOPAD 16.00-18.00
Attackova tvornica vas poziva na prijavu za Radionicu Street Arta, koja će se održati u 4 termina – 2. i 3.10 i 9. i 10. 10 u dvorištu Medike, Pierottijeva 11.
Sudjelovanje na radionicama je besplatno, a prijaviti se možete ispunjavanjem upitnika na slijedećoj poveznici: bit.ly/34026H0
Prijave se zaprimaju do 30.09.2020!
Radionica street arta namijenjena polaznicima/cama zainteresiranima za vizualne umjetnosti koje svrstavamo pod zajednički termin street arta. Radionica će kroz 4 termina polaznicima/cama dati osnovna teorijska, kreativna i praktična znanja iz tehnika izrade naljepnica (stickersa), „paste up“-ova (plakata), grafita (crtanje sa sprejem te crtanje skica) i šablona.
Kreativni dio radionice obuhvatiti će osmišljavanje motiva, dizajna i skica od strane samih polaznika/ca radionice.
Prilikom izrade naljepnica, fokus je na više različitih tehnika izrade kao što su manualne (direktno crtanje željenog motiva na samoljepljivi papir ili foliju), crtanje motiva i prebacivanje motiva u digitalni format, tisak (printanje) i izrezivanje.
Pri izradi „paste up“-ova polaznici/ce će ručno ocrtavati motive na papir male gramaže te uz pomoć ljepila za tapete lijepit motive na željenu podlogu.
U garffiti dijelu upoznati će se s različitim vrstama i stilovima grafita, tehnikama crtanja skica i prenošenja željene skice na zid. U praktičnom dijelu polaznici/ce će crtati vlastite motive na drvenim pločama pomoću sprejeva uz što će imati priliku isprobati kapice raznih debljina (fat cap, skinny cap).
Izrada šablona je jedan od popularnijih načina izrade motiva u street artu. Šablona se izrađuje tako da se željeni motiv prenese na podlogu (karton) kako bi se potom izrezali željeni oblici koji se naknadno uz pomoć boje u spreju prijenose na određenu podlogu (zid, papir, drvo, metal i sl).
Voditelj radionice: Mario Miličić
********************************************
VAŽNO!
Radionicu ćemo pokušati realizirati na otvorenom, u dvorištu Medike, ukoliko nam to vremenske prilike dozvole. Molimo vas da se pridžavate osnovnih mjera fizičke distance, preporučamo nošenje maski ukoliko ste u bliskom kontaktu i koristite naše dezinficijense! Ako se ne osjećate dobro ostanite kod kuće. Prije radionice izmjerit ćemo vam temperaturu.
Hvala na razumijevanju.
********************************************
Attackova tvornica, program je Autonomnog kulturnog centra Attack, a financijski je podržana od Ministarstva kulture Republike Hrvatske i grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu
Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content