Attackova hibridna zajednica – Radionica mozaika
22. travnja od 10:00 sati
Mjesni odbor Dugave

Još jedna u nizu radionica iz ciklusa Attackove hibridne zajednice – radionica mozaika, održati će se kroz travanj, s početkom 22.04. u 10.00.
Mjesto održavanja je Mjesnio odbor Dugave, Ulica Sv Mateja 93.

Sudjelovanje na radionici je besplatno, a prijaviti se možete ispunjavajući upitnik na poveznici: bit.ly/4cWsOD5, zaključno s 20.04. u 17.00 sati.

Radionica mozaika namijenjena je svima, a najviše umirovljenicima/cama, koji se žele upoznati s ovom danas, manje prakticiranom slikarskom tehnikom. Radionica će se provest kroz 4 termina tijekom kojih će polaznici/e dobiti osnovno znanje o povijesti i teoriji mozaika te kreativno i praktično znanje kroz proces izrade.

Poanta je da se na radionici koriste reciklirani materijali, poput ostataka keramičkih pločica, ogledala, raznobojnog stakla, čepova od boca i slicno, pa vas pozivamo da donesete materijale koje nađete u svojim domovima sa sobom.

U kreativnom dijelu osmišljavati će se motivi skiciranjem ideja na papiru kroz koje će polaznici/e zajednički doći do jedinstvenog rješenja, koji će se zatim prenijeti na vanjsku površinu. Prije same izvedbe mozaika polaznici će birati materijal s kojim će mozaik biti izveden i prilagoditi skice dostupnim pločicama, komadima raznobojnog stakla i ostalom materijalu.

Voditeljica radionice: Dorotea Matijević (1998.,Zagreb) završila je slikarstvo u Školi primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu. Trenutno završava preddiplomski studij Slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu pod mentorstvom prof. Zoltana Novaka. U svojim djelima bavi se subjektivnim doživljajem prostora, odnosom ljudi s njihovim životnim prostorima i predmetima, smještanjem nereda u gotovo apstraktne kompozicije te spajanjem filma i slike kroz prikaze koji ujedno imaju i vremensko trajanje. Do sada je izlagala na skupnim izložbama u Grazu, Zagrebu, Križevcima i Zlataru.

____________________________________________
Program Attackova hibridna zajednica nastao je kao rezultat suradnje AKC – a, s pojedinim članovima zajednice u Dugavama, koji se kroz godine trude oživjeti društvene i kulturne programe u tom naselju.
Opći cilj projekta je omogućiti kulturne sadržaje u dijelovima grada koji su do sada isključeni iz trendova realizacije kulturnih dešavanja
Projekt se provodi kroz program Kultura u zajednici u partnerstvu s MO Dugave, Teatrom Puna kuća, Centrom za primjenu integriranog znanja ANZIP.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content