PON – 20.3.

Novu sezonu Živ Žar Žura ove godine otvaramo umalo sa prvim danom proljeća. 20-og ožujka u dvorište će nam se uparkirati post hardcore/punk/noise rockeri Betunizer iz Španjolske a podrška na stejđu je zagrebački progresivni post punk/rock Daughters of Kilimanjaro koji su nedavno izdali prvi EP „Even Quentin got disgusted“ te imaju premjerni nastup za ne prodane duše.

BETUNIZER (ES)
Španjolski bend koji je odsvirao oko 400 koncerata te je ponosan vlasnik 4 albuma. Nastupali su na festivalima poput All Tomorrow´s Parties i Primavera Sound te djelili stejđ sa bendovima poput Drive Like Jehu, The Ex, Lightning Bolt, Bellini, Wire, Meat Puppets, Cave, Don Vito, Pneu, Marvin, Papier Tigre…
Stil koji im je snažno upisan u DNA obilježen je post hardcoreom, punkom i noise rockom s primjesama euforičnog groovea. Valencijski trio je modulirao u pamtljivu knjigu stilova, neusporedivu sa žanrovski sličnim bendovima. Jedan od naj posebnijih bendova u Španjolskoj.

FACEBOOK: www.facebook.com/Betunizer/
BANDCAMP: betunizer.bandcamp.com/
YOUTUBE: youtu.be/eHVf7B1dhjs
_____________________________________________________

DAUGHTERS OF KILIMANJARO (HR)
Peteročlani sastav osnovan 2014. godine u Zagrebu. U svojem eklektičnom pristupu alternativnom rocku miješaju utjecaje post-punka, alter i post-rocka s progresivnijim izričajem. U pokušaju afirmiranja individualne estetike i vlastitog stila, kako u glazbenom tako i u vizualnom smislu, članovi polaze od vlastitog umjetničkog iskustva, veliku pozornost pridajući uravnoteženosti forme pjesama s detaljima koji je sačivanjaju.
U siječnju ove godine izdaju prvi EP pod naslovom „Even Quentin got disgusted“ čime najavljuju nadolazeće nastupe. EP je sniman 2016. godine u suradnji s Leonardom Klaićem (She loves Pablo, Killed a Fox, Delapse…). Dizajn naslovnice su odradili Goran Grey i Sven Sorić (B.A.K.A. productions, This town needs posters), a fotografije Hrvoje Zalukar.

FACEBOOK: www.facebook.com/daughtersofkilimanjaro/
BANDCAMP: daughtersofkilimanjaro.bandcamp.com/releases
YOUTUBE: www.youtube.com/channel/UCqiTh_0iRmYb81LHGfpBs2Q
_____________________________________________________

Ulaz na koncerte je slobodan i funkcionira na donacije. Prikupljen novac namijenjen je bendovima i održavanju programa.

www.facebook.com/events/1404020039667445/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content