“XX” – 20 godina rada

Modul Osam (Miro Petković)

21.3.2013. – 19h

Galerija “SIVA”

AKC Medika

Pierottijeva 11, Zagreb

***

Galerija Siva poziva Vas 21. ožujka u 19h na otvaranje izložbe Modula Osam (Mire Petkovića), kojom će ovaj graffiti artist i slikar obilježiti 20 godina kontinuiranog rada.

Kroz samostalnu izložbu naziva “XX” javnost će na jednom mjestu vidjeti neke od minulih radova ovog poznatog i etabliranog uličnog umjetnika, ali će im se pružiti prilika da upoznaju njegovo aktualno stvaralaštvo. Ovakvim spojem prošlosti i sadašnjosti, retrospektive i buduće perspektive, Modul Osam odaje koliko je njegov rad aktualan i svjež unutar dugačkog vremenskog okvira.

Izložba “XX” podijeljena je u nekoliko segmenata kroz koje Modul Osam prikazuje punu ekstenziju svog djelovanja, a koji zajedno tvore unisono umjetničko tijelo. Vještim i kirurški preciznim potezima akrilnim sprejem, Modul Osam stvara imaginarne svjetove stilizirane tipografije koju nadopunjuje intervencijama kistom, pokazujući sveobuhvatni dijapazon svoje kreativnosti.

Njegova su strast veliki formati zbog čega za svoj medij izražavanja već 20 godina najradije odabire ulične zidove, no ovom će izložbom prikazati primjenjenost graffiti arta u okviru galerijskog prostora.

Jedan je od nekolicine začetnika aerosol arta u Hrvatskoj no njegovo je umjetničko djelovanje priznato i poznato i izvan granica države. Modul Osam djeluje i dalje i obogaćuje urbanu kulturu, konstantno pomičući granice svoje imaginacije i kreacije.

Galerija Siva, projekt je Autonomnog kulturnog centra Attack!, nalazi se u prostoru AKC Medika, Pierottijeva 11. Program je financijski realiziran uz pomoć Ministarstva kulture republike Hrvatske, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu,obrazovanje i sport i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva

kontakt Ivan Mrkoci 0958138020

sivagalerija.tumblr.com/

www.attack.hr

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!