OTVORENI POZIV ZA UMJETNIČKE REZIDENCIJE
Women Power in Comics – WOMCOM
Rok: 7. travnja 2024.

 

Crtaš li stripove, fanzine, web stripove, mange ili ilustracije? Smatraš li strip medijem koji omogućava pripovijedanje priča iz perspektive žena te medijem koji vraća moć ženama? Jesi li nezadovoljna načinom na koji su žene prikazane u mainstream stripovima i proizvodima pop kulture, posebno u jugoistočnoj Europi? Želiš li pomoći u promjeni te percepcije?

 

Women Power in Comics – WOMCOM poziva te da tijekom rezidencija kreiraš kratke stripove uz pomoć lokalnih mentora/ica, sudjeluješ na izložbama i pridružiš se kreativnoj regionalnoj mreži koja promovira glas i perspektivu žena u stripu.

 

Ako te zanima stvaranje stripova koji preispituju patrijarhat, rodnu nejednakost i druge oblike društvene nejednakosti te pritom putovati i upoznati se s drugim umjetnicama sličnih interesa, ovaj rezidencijalni program je savršen za tebe.

 

U potrazi smo za umjetnicama koje su strastvene u pričanju priča i žele doprinjeti živopisnom svijetu stripa preispitivanjem rodnih stereotipa i raznolikošću predstavljanja u svijetu stripa. Bez obzira na to da li si specijalizirana za tradicionalnu strip umjetnost ili imaš jedinstven stil koji pomiče granice ovog medija, ne oklijevaj s prijavom. Tražimo autorice koje će donijeti nove perspektive u predstavljanje i prikaz različitih likova i nedovoljno zastupljenih glasova u stripu.

 

Ako si strip umjetnica koja traži platformu za dijeljenje svojih priča i umjetnosti s ciljem doprinosa preoblikovanju umjetnosti stripa, zajednica WOMCOM te s nestrpljenjem očekuje.

 

Sve o uvjetima i rezidencijama pronađi OVDJE.

 

__________________________________________

“Women power in Comics – WOMCOM” je inicijativa za suradnju koja okuplja partnere iz Grčke (PostScriptum), Mađarske (Bakelit Multi Art Center), Crne Gore (Društvo za afirmaciju stripa), Srbije (SKCNS Fabrika), Slovenije (Kino Šiška) i Hrvatske (AKC Attack). Glavni cilj je osnaživanje strip umjetnica, kao i razmatranje rodnih pitanja u polju stripa. Projekt sufinancira Europska komisija, kroz program Kreativna Europa, Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske, Ministartvo kulture i medija RH i Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

Stajališta izražena isključiva su odgovornost Autonomnog kulturnog centra  i ne odražavaju nužno stajalište Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content