18:00, Ned 24. rujna 2017., Filmski studio, AKC Medika, Pierottijeva 11, Zagreb

Prezentacija djela u nastajanju – performans umjetnica Stephanie Felber i Luise Lochmann, povodom SubScena rezidencijalnog programa.

WE-Body je umjetničko izvedbeno istraživanje bazirano na ikonografskom uprizorenju političkih kontrapunktova iz proteklih 5 godina – kolekciji poznatih slika i zvukova protesta pronađenih na internetu. Cilj istraživanja je postaviti pitanja o otjelovljenju, presjecima umjetnosti i performativnim potencijalima protesta.

Djelo kao koreografsku bazu koristi “tableu vivant”; putem istraživanja pokreta slike su transformirane u “žive slike” – akcije bez emocija i reprezentacije emocija u utjelovljenjima slika. Zamrzavanjem pokreta koji spaja pojedinačne slike njihov neizbježni zaplet zamućuje se, i ostavlja prostora imaginaciji i interpretaciji gledatelja — trodimenzionalno treperenje između ničega i nečega vrijedan je prostor koji oživljava i sukobljuje “zastarjele” informacije.

Koncept i izvedba: Stephanie Felber

Izvedba: Luise Lochmann

Stephanie Felber — Rođena u Münchenu, djeluje u presjeku vizualnih i izvedbenih umjetnosti. Njena djela predstavljena su u Münchenu, Španski Borci Kulturni Centar, (JSKD) Javni sklad RS za kulturne dejavnosti i Festival ŽIVA Ljubljana, Quartier am Hafen Cologne, Mediteranski Plesni Center Svetvincenat, Shawbrook Ireland, Museum der bildenden Künste Leipzig, Dock11 Berlin, 19. MEĐUNARODNI FESTIVAL FAKI Zagreb. Redovito je nagrađivana podrškom kulturnog odjela Münchena, Goethe Instituta, Bavarske nacionalne udruge za suvremeni ples (BLZT), sredstvima Bavarskog nacionalnog ministarstva obrazovanja i kulture, te Kunstsalonstiftung Quartier am Hafen Cologne.

Kao izvedbena umjetnica radila je s Tinom Seghalom, Susanne Linke, Chrisom Zieglerom, Tedom Stofferom, Lisom Nelson, Nigelom Charnocom, Benoîtom Lachambreom, i raznim minhenskim koreografima, kao i sound art umjetnicima Allardom van Hoornom, redateljicom Tommom Galonskom i Alexeijem Sagererom.

stephanie-felber.de/

Luise Lochmann — diplomirala ples 2014. u Münchenu, gdje živi i radi kao slobodna plesna umjetnica, učiteljica plesa i koreografkinja. 2016. angažirana je od strane Strado Compagnia Danza u Ulmu, te D4Dance Germany Company u Münchenu. Krajem 2016. započinje suradnju u duetu, povodom koje postaje rezidenticom Tanztendenz München, i kreira “Enthüllung” (čiji fragmenti su prikazani na Hier = Jezt festivalu plesa u Münchenu. U lipnju/srpnju 2017. Luise radi na projektu plesnog filma sa Stephanie Felber, koji je podržan od strane Grada Münchena.

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride projekt je kojeg u partnerstvu provode Autonomni kulturni centar Attack i Udruga Cirkorama unutar AKC Medika. Projekt je neprofitnog karaktera, a za cilj ima afirmiranje i povezivanje avangardnih i eksperimentalnih izvedbenih umjetnika/ca iz Hrvatske, regije i svijeta, neovisno o žanru, stilu i razdoblju kojem pripadaju. Razvija i promovira eksperimentalne strategije za privlačenje nove publike i uspostavljanje suvremenog umjetničkog diskursa. SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride potiče svaki umjetnički opravdan, radikalan ili suptilan, postupak stvaranja izvedbe. Projekt financijski podržavaju Grad Zagreb – Gradski ured za kulturu, obrazovanje i sport, Ministarstvo kulture Republike Hrvatske, te Zaklada Kultura Nova i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva koje podržavaju rad AKC.

attack.hr/subscena/

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content