23. 05. — 12. 06.

Arkzin 7, 1998.

Izložba Tvornica igračaka postavljena u Attacku od 23. svibnja do 12. lipnja podsjeća na probleme identiteta generacije između dvadesete i tridesete. Budući rijetka tematska izložba koja ne proizlazi iz sustava povijesti umjetnosti nego iz života naprosto, vrijedna je pamćenja, a može se sažeti u odnos autobiografskog i simbolično-magičnog pri sučeljavanju lutkinog, osobnog i kolektivnog identiteta.
Izložbu je priredila Magdalena Pederin, apsolventica ALU. … Ovom izložbom Pederin nastavlja pažljivo odabirati mjesta za svoje uvelike generacijski obojane izložbe. Napuštena [Vjesnikova] tiskara u previranjima pretvorbe, tunel [pod Gričem] koji je ratno sklonište, tvornica igračaka u tijeku svoje spore propasti, simbolički ocrtavaju obrise vremena i društva u kojem nastaju izložena djela.
Izložba se temelji na činjenici da su prostorije Attacka iznajmljene unutar zgrade Tvornice igračaka Biserka. Ista je u okvirima prošle države iznimno dobro poslovala, a danas su te iste igračke tržišno neatraktivne i pripadaju u neko prošlo doba. No, izlažući svoju patinu prošlosti, bremenite su značenjima. Tvornica je izložbu sponzorirala igračkama koje su bitni sastavni dio izloženih djela. … Vezanost i zalaganje ove izložbe za mjesto na kojem se odvija jedan je od njenih glavnih aduta i izvor njezine vitalnosti. … Izlagali su: David Peroš Bonnot, Ivan Marušić Klif, Simon Bogojević Narath, Kristina Babić, Iva Matija Bitanga, Igor Kuduz, Boris T. Matić, Nenad Dančuo. Kristina Leko Fritz

Imaš nadopunu, ispravak, bolje fotke, galeriju / video / dojam? Klikni ovdje i javi nam!
Skip to content